Poglej, kaj danes počne Tadeja Ternar (Miss Slovenije 2007)

Tadeja Ternar se je pri svojih 17. letih podala v svet mode. Leta 2007 je prejela naziv Miss Slovenije in nam s svojo simpatičnostjo zlezla pod kožo. Poglej, kako je videti danes in kaj punca počne.

Poglej, kaj danes počne Tadeja Ternar (Miss Slovenije 2007) (foto: Ales Kocbek) Ales Kocbek
27. 8. 2017

Nekdanja miss Slovenije Tadeja Ternar že nekaj let dokazuje, da se s trudom in delom lahko doseže marsikaj in še več. Ob tem, da je uspešna podjetnica, ki vodi svoj športni center, pa že vrsto let uspešno deluje na področju mode in vodi eno od večjih modnih agencij na severovzhodnem delu Slovenije.

Tadeja, letos praznujete 10 let od izbora Miss Slovenije, na katerem ste dobili krono najlepše. Kako se spomnite tega obdobja in kaj vam je prineslo?

Res je, letos mineva deset let od izbora in to je kar dolgo obdobje, ampak glede na to, kaj vse sem doživela, ustvarila, se mi zdi deset let malo. (smeh) Vse izkušnje so bile izjemne in prav zato sem danes takšna, kot sem, močna oseba, ki sledi ciljem in se ne pusti negativnim vplivom.

Tadeja Ternar
Tadeja letos praznuje 10 let od izbora Miss Slovenije, na katerem je dobila krono najlepše.

V tujini ste si nabrali kar precej izkušenj. Zakaj ste se vrnili domov?

V manekenstvu delujem od 17. leta. Začela sem na izboru Bernie models, zatem pa sem se odločila tekmovati na izboru za miss Slovenije, kjer sem zmagala. Ta naziv mi je odprl mnogo vrat v svet mode, saj sem med drugim delala v Parizu za priznano blagovno znamko Kenzo, preizkusila sem se tudi v Milanu, kjer sem posnela reklamne kampanje. To delo me je in me še vedno zelo veseli, zdaj pa sem začutila, da bi lahko poslovno žilico izkoristila tudi na drugačen način.

Doma sta me čakala drugo delo in druga prihodnost. Mogoče kdaj malo obžalujem, da nisem ostala, ampak nikoli ni prepozno za nove cilje in sanje! Pustim se presenetiti, saj sem človek, ki si nikoli ne zapira vrat ali si postavlja meje. Nikoli ne vemo, kaj nas čaka za vogalom. (smeh)

Tadeja Ternar
Rada bi, da njene tečajnice postanejo ženske z značajem in dosežejo v življenju cilje, ki so si jih zastavile.

Zelo mladi ste zajadrali v podjetniške vode in poprijeli za delo. Kako ste se znašli na teh področjih?

Odlično! Je pa pomembno, da v vsem, kar počneš, tudi uživaš. Od posedanja na kavču se ne premaknejo stvari na bolje, vsak ima priložnost spremeniti svoje življenje in od njega je odvisno, kaj bo za to storil!

Ob športnih aktivnostih v teniškem centru ste se lani povezali s prijateljico in ustanovili manekensko šolo Glammodels. Kako se je prijela?

Že od vsega začetka sem si želela imeti agencijo ali manekensko šolo. Sama sem vodila manekensko šolo štiri leta, zdaj pa pod okriljem Glammodels nadaljujemo večjo zgodbo v Murski Soboti, Mariboru in od lani v Ljubljani. V Pomurju to področje nekako ni najbolje razvito, zato smo naredili korak naprej. Ne le da ponujamo tečaje za dekleta in fante, ampak tudi mlajše učimo tega, kako javno nastopati, se modno izražati in razvijati svoje motorične sposobnosti.

Opažam, da dekleta naredijo veliko za svoj videz, imajo vedno nov make-up, oblačila, ampak vse to je le sledenje trendom. V šoli jih učim predvsem samozavesti in samostojnosti, saj je to izrednega pomena. Rada bi, da postanejo ženske z značajem in dosežejo v življenju cilje, ki so si jih zastavile.

Tadeja Ternar
Na fotografiji Tadeja Ternar leta 2014.

Kakšen potencial skriva Prekmurje?

Severovzhodni del Slovenije je bil že od nekdaj precej zapostavljen. Seveda se različna podjetja in organizacije trudijo, da bi malčkom, šolarjem in otrokom zagotovili različne interesne dejavnosti. A izbira kljub vsemu ni takšna, kot je v velikih mestih.

Škoda je vsak zapravljen potencial, ki se skriva v tem delu Slovenije. V Pomurju je veliko punc in fantov, ki želijo delati v svetu mode, vendar nekako ne najdejo načina, kako začeti.

Kljub vsemu pa je Prekmurje posebno in ima svoj čar. Ljudje so drugačni in najdejo se skriti talenti, ki se lahko razvijejo v nekaj posebnega.

Tadeja Ternar
"Neobdelana fotografija," je pod tale 'foto zabeležek' iz leta 2008 napisala Tadeja Ternar na Istagramu. Zelo je simpatična, kajne?

Kaj pa počnete v manekenski šoli?

Manekenska šola ponuja tečaje za dekleta in fante, ženske in moške ter otroke. Ponujamo začetne in nadaljevalne tečaje ter otroško manekensko šolo. Poleg modnih fotografij ter pridobljenega znanja na področju mode in stilskega svetovanja bodo vsi učenci pridobili samozavest za javno nastopanje na modnih revijah.

Tadeja TernarLeta 2008 je takole pozirala v Portorožu na Lacoste tenis turnirju.

Čeprav ste nosili naziv miss Slovenije leta 2007, ste še vedno zelo aktivni na modnem področju. Se ne naveličate tega dela?

Res je, poleg podjetništva sem še vedno aktivna tudi na modnem področju. Nikoli si nisem zapirala nobenih vrat, ampak poskušam iz vseh izkušenj in priložnosti izluščiti le najboljše. Moda me bo navduševala vse življenje, in če delaš tisto, kar te veseli, je to to!

Naveličati pa se tega, kar počnem s srcem, ne morem. Saj veste, tisto, kar te osrečuje, te žene ... in tako je pri meni na modnem kot poslovnem področju.

Napisala AV
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej
Fotografije Aleš Kocbek, Natalija Jelušič Babič, Grega Gulin

Preberi še: Teja in Jani objavila VIDEO potek poroda!

Priporočamo tudi: Znana manekenka ponosno pokazala svoje telo takšno, kot je