Po treh spontanih splavih naposled hčerka - oglej si prvo fotografijo!

Novica ustanovitelja Facebooka, Marka Zuckerberga, da sta z ženo Priscillo Chan dobila hčerko, je do danes všečkalo več kot 3 milijone ljudi. Mlada starša sta ob rojstvu hčerkice presrečna, za njima pa je težka zgodba. 

Po treh spontanih splavih naposled hčerka - oglej si prvo fotografijo! (foto: Facebook) Facebook
2. 12. 2015

31. julija je Mark Zuckerberg kje drugje kot na Facebooku objavil novico, da z ženo Priscillo Chan po treh spontanih splavih pričakujeta hčerkico.

"Poln upanja si, ko izveš, da boš imel otroka. Začneš si predstavljati, kaj bodo postali in sanjati o njihovi prihodnosti. Začneš delati načrte, in potem jih več ni," je opisal njuna čustva ob spontanih splavih. 

Zdaj imata velik razlog za veselje. Včeraj, 2. decembra, se jima je rodila hčerkica, ki sta jo poimenovala Max.

"Tako sva srečna, da je na svet privekala najina hčerkica Max. Vsi smo srečni in zdravi. Hvala vsem za vašo ljubezen in podporo vseskozi nosečnost. Toliko veselja je v naši mali družinici."

V pismu hčerki si želi predvsem boljšega sveta

Ob objavi novice je  Mark objavil tudi pismo svoji hčerki, v katerem predvsem upa na boljši svet, v katerem bo živela njuna hčerka. V pismu poudarja predvsem, da moramo delati na grajenju enakopravnosti, čistih virov energije, dostopnosti zdravstva za vse, povezovanju skupnosti, odpravljanju revščine in širjenju razumevanja med narodi. 

Mark in Priscilla (ki je zdravnica) sta sicer izjemno dejavna na teh področjih, v San Franciscu pa imata bolnišnico, ki vsakemu osmemu prebivalcu San Francisca omogoča zdravljenje brez zdravstvenega zavarovanja. Ta projekt je še posebej pomemben za Priscillo, saj je ravno v San Franciscu začela svojo kariero kot zdravnica.

Mark Zuckerberg gre za dva meseca na očetovski dopust

Mark je na Facebook pred časom objavil tudi fotografijo njunih priprav na prihod hčerke. Poudaril je, da se na otroka pripravljata tako, da zbirata svoje najljubše knjigice in igrače iz otroštva. Poleg tega si bosta po rojstvu oba vzela 2 meseca zgolj za hčerkico. "Študije so pokazale, da skupen čas po porodu pozitivno vpliva tako na otroke kot na starše. Zato tudi Facebook svojim zaposlenim obogoča 4 mesece plačanega dopusta v času prvega leta po rojstvu otroka."

Spomnimo, da se morajo mamice v ZDA vrniti na delovno mesto 12 tednov po porodu, ta dopust pa ni plačan. 

Cosmopolitan mladi družinici želi vse dobro in obilo zdravja! 

Preveri še veselo novico, ki jo je sporočila Manca Špik, pa tudi zgodbo Američanke, ki se je na neobičajen način vrnila v top formo po porodu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri