Na dan prišla velika skrivnost s snemanja filma Beležnica

Eden od najbolj priljubljenih, a na žalost že nekdanjih igralskih parov, ki sta ga sestavljala Ryan Gosling in Rachel McAdams, se je spoznal na snemanju romantične drame Beležnica. Ob deseti obletnici izida filma pa smo izvedeli, da se zvezdnika na začetku nista ravno marala.

Na enem od sestankov sta kričala drug na drugega. (foto: Profimedia) Profimedia
10. 7. 2014

Minilo je že deset let, odkar je romantična drama Beležnica postala svetovna uspešnica, in režiser tega filma, 55-letni Nick Cassavetes, je ob tej okrogli obletnici razkril eno najbolj varovanih skrivnosti s sneman­ja. Čeprav je med danes 33-letnim ljubljencem žensk Ryanom Goslingom in 35-letno Rachel McAdams na filmskem platnu vladala močna kemija, se med nastajanjem filma nikakor nista prenašala. Pravzaprav sta se naravnost sovražila.

O tem, kakšno vzdušje je vladalo med njima, dovolj pove že podatek, da je hotel hollywoodski zvezdnik svojo kolegico, ki je pozneje postala njegovo dekle, celo vreči iz filma.

Postavni Kanadčan, ki je v tej filmski uspešnici upodobil nepopravljivega romantika Noaha Calhouna, je režiserja prosil, naj najde drugo igralko, ki bi utelesila Allie Hamilton, njegovo veliko filmsko ljubezen.

Ryan

"Morda ne bi smel povedati te zgodbe, a onadva se na snemanju dejansko ves čas nista razumela. Ryan me je prosil, da jo odpustim, ker – kot mi je govoril – ni mogel sodelovati z njo," je izdal Nick in dodal: "Ryan je prišel k meni med snemanjem velike scene, v kateri je bilo 150 ljudi, in me poklical na stran.

Imel je sceno z Rachel in rekel mi je: 'Jo lahko umakneš s snemanja in pripelješ drugo igralko, da bo za kamero brala zame?' Vprašal sem ga, kako to misli, in odgovoril mi je: 'Ne morem delati z njo. Iz tega ne dobivam nič.'"

Situacija med glavnima igralcema je bila tako napeta, da sta na enem od sestankov kričala drug na drugega. Pozneje so se Rachel, Nick in Ryan dobili na samem, da so v miru razrešili težavo:

"Ko sta zapustila prostor, v katerem smo se dobili, sta bila pripravljena za delo, vse sta rešila. Mislim, da jo je Ryan spoštoval, ker se je zavzela za svoj lik. Preostanek snemanja ni bil lahek, a je bil lažji," je pojasnil Nick.

Ryan

Sovraštvo med igralcema pa se je proti koncu snemanja filma prelevilo v romanco, iz katere se je razvilo resno razmerje, ki je trajalo dve leti.

Ryan, ki je pred tem ljubil Sandro Bullock, od septembra 2011 pa je v precej turbulent­nem razmerju s hollywoodsko lepotico Evo Mendes, je pozneje celo izjavil, da je hvaležen temu filmu, ker je med snemanjem spoznal eno največjih ljubezni svojega življenja.

Kaj pa Rachel? Leta 2009 se je videvala z ameriškim igralcem Joshem Lucasom, od sredine leta 2010 do začetka leta 2013 je bila v razmerju z Michaelom Sheenom, soigralcem iz fantazijskega romantičnega filma Polnoč v Parizu, od maja lani pa ljubi kanadskega glasbenega menedžerja Patricka Sambrooka.