Pink: Sanjala je o olimpijskih igrah

Glasbenico Pink, ki je zadnji dan januarja z nastopom v Las Vegasu končala svojo šesto koncertno turnejo The Truth About Love, je rojstvo hčerkice povsem spremenilo. Iz divje in uporniške mladenke se je prelevila v odgovorno soprogo in mamo, ki prisega na družinsko življenje.

Pink je zaprisežena vegetarijanka in borka za pravice živali. (foto: SONY MUSIC, Profimedia, Getty Images, Goran Antley, Red Dot in Rex Features) SONY MUSIC, Profimedia, Getty Images, Goran Antley, Red Dot in Rex Features
24. 4. 2014

Medicinska sestra Judith Kugel in vietnamski veteran Jim Moore sta živela v Abingtonu v ameriški zvezni državi Pensilvanija, ko ju je 8. septembra 1979 razveselila hčerkica, ki sta ji nadela ime Alecia Beth Moore. Jim je sicer katolik, Judith pa judinja, a ker sta imela močno voljo in željo, da bi si ustvarila skladno družino, je njuna ljubezen na začetku premagala tudi kulturne in verske razlike.

Osem let je trenirala gimnastiko

Alecia, ki ima še starejšega brata Jasona, je bila kot edina hčerka seveda razvajena očkova ljubljenka. Pogosto ji je pel pesmice in igral kitaro, zato je nagnjenost do glasbe nasledila prav od njega. Čeprav sta se Judith in Jim ločila, ko je bila njuna hčerka še dojenčica, je imela lepo otroštvo. Njeno zgodnje šolsko obdobje je minilo v znamenju športa. Osem let je trenirala gimnastiko, kar je eden od odgovor na vprašanje, zakaj ima tako mišičaste noge, pojasnjuje pa tudi akrobacije, ki jih pogosto izvaja v svojih spotih.

"Sanjala sem o tem, da bi tekmovala na olimpijskih igrah," pravi. Ker preprosto ni zdržala psihičnega pritiska, ki ga prinaša ukvarjanje z (individualnim) športom, se je posvetila svoji drugi veliki ljubezni - glasbi. Danes je glasbenica v pravem pomenu te besede, saj - poleg tega, da odlično poje - igra kitaro, klaviature in bobne. Znana je po tem, da sama piše besedila pesmi, preskusila pa se je tudi kot igralka. Na svetovni glasbeni sceni se je pojavila ob koncu minulega tisočletja, pozornost nase pa je usmerila s tem, da je promovirala znatno trši zvok od tistega, ki sta ga prakticirali tedaj zelo popularni pop zvezdnici Britney Spears in Christina Aguilera.

Novinarji so jo neredko označevali za arogantno, glasbenica pa se je branila z besedami, da je že od nekdaj samosvoja, in pojasnjevala, da je ne zanima, kako na to gledajo drugi. Tudi javnost jo je nemalokrat obsojala in opisovala kot možačo. Razlog za tak opis se delno skriva tudi v tem, da je navdih za svoje umetniško ime našla v ekscentričnem liku iz filma Quentina Tarantina z naslovom Stekli psi. Da bi svoje oboževalce opomnila na direndaj in pozornost, ki ju izzove njena pojava, pa se je odločila, da bo črko i v imenu nadomestila s klicajem.

Ekstremna P!nk

Že kot srednješolka se je pridružila rokovski skupini Middleground, njeni glasbeni idoli pa so bili Janis Joplin, Steven Tyler, Bob Dylan in Madonna. V mladosti je bila pogosto v moški družbi, tudi v svojem prvem bendu je bila edino dekle, še posebej pri srcu pa so ji bili skejterji, motoristi in podobni fantje.

"Sem ekstremna. V življenju sem bila skejterka, punca, ki hodi na rejv zabave, zanimala me je hip-hop glasba, znana pa sem bila tudi kot vodja moškega benda. Bila sem vse to. In to v istem času. Sem eklektična, tudi možača, a sem tudi neka vrsta hipija in gangsterja. Ne vem, ali je to dobro, a to sem jaz,"se je nekoč slikovito opisala kantavtorica, ki je že pri 13 letih poskusila lahka mamila in začela kaditi cigarete. To seveda ni bilo niti najmanj všeč njeni mami, ki jo je, ko je bila stara 15 let, vrgla iz hiše. "Od nekdaj je bila svojeglava in pogosto sem morala biti represivna do nje. Imeli sva burna obdobja, ki so bila polna prepirov, a odkar je rodila hčerko, sva si bliže kot kdaj prej," pravi njena mama Judith.

"Moja mama je zelo srečna, ker sem dobila deklico, saj meni, da bom šele zdaj razumela, kaj vse je prestajala z mano. Verjetno bom morala vendarle počakati, da postane najstnica," pa se je o tej temi pošalila Pink, ki je kot pubertetnica izvedela, da boleha za astmo, zato je morala spremeniti svoj življenjski slog. Predvsem se je morala znebiti nevarnih razvad. Prav zdravstvene težave, ki jih je imela, so glavni razlog za to, da so bile njene prve pesmi mračnjaške. "Ni prišlo tako daleč, da bi me odpeljali v bolnišnico, a spominjam se, kako sem se nekega jutra zbudila na tleh. Takrat sem se zadnjič dotaknila mamil, vse skupaj pa se je zgodilo tisti dan, ko mi je neki didžej ponudil, da bi pela na hip-hop večeru. Edini pogoj je bil, da ne vzamem nobenih mamil, in jaz sem ga sprejela. Tako je to pri meni - ko se nekaj odločim, je to to," poudarja zvezdnica, ki je nekoč delala tudi v McDonald'su.

Solistična kariera

Po tem, ko je leta 1998 razpadla dekliška r'n'b zasedba Choice, ki jo je z dvema prijateljicama ustanovila tri leta prej, se je odločila, da bo začela solistično kariero. Pozornost medijev je vzbudila s karakterističnim imidžem in rožnatimi lasmi, na javnih nastopih pa je dajala veliko poudarka stilu porednega in razposajenega dekleta.

"Od nekdaj sem imela težavo s tem, da je okolica name gledala kot na cipo. Zakaj sem jaz cipa, moški pa frajer? Od mene fant dobi isto kot jaz od njega. Dolga razmerja so stvar izbire," je pojasnjevala svoje kratkotrajne ljubezenske zgodbe. Prvi album Can't Take Me Home je objavila aprila 2000, prodal pa se je v več kot petih milijonih primerkih. Leto dni pozneje je združila moči s Christino Aguilera, Lil' Kim in Myo ter posnela predelavo pesmi Lady Marmalade, ki se je znašla med filmsko glasbo muzikala Moulin Rouge in postala planetarna uspešnica. "Z menedžerjem Christine Aguilera sem se morala prepirati o tem, kdo bo izvajal najzahtevnejše dele te pesmi," se tistega obdobja spominja Pink, ki je - opogumljena z uspehom debitantskega albuma - kmalu začela snemati pesmi za nov studijski album. In prav v tistem obdobju se je tudi zaljubila.

Ljubezen do motorjev in ekstremnega načina življenja jo je popeljala v Filadelfijo, kjer si je ogledala tekmovanje v ekstremnih športih X Games. Prav tam je prvič videla štiri leta starejšega profesionalnega motokrosista Careyja Harta. Zdelo se je, da srečanje ekstremnega športnika in energične pevke, ki sta se zaljubila leta 2001, ne obeta ravno veliko, saj sta se že leta 2003 razšla. Toda kmalu sta zgladila nesoglasja in začela pisati novo poglavje skupnega življenja.

Leta 2005 se je glasbenica odločila, da bo presenetila svojega srčnega izbranca, in s svojo potezo presenetila tudi svetovno javnost. Med dirko motokrosa v kalifornijskem mestu Mammoth Lakes je namreč izvedla pravi šov. Ko so se motokrosisti, med katerimi je bil tudi njen Carey, borili za prvo mesto, se je Pink, ki je na dirki delala kot asistentka, ob stezi pojavila s tablo, na kateri je pisalo: 'Bi se poročil z mano? Resno mislim!'. Carey je ponudbo seveda sprejel in 7. januarja 2006 sta si v Kostariki dahnila usodni da.

Takrat je imela za seboj tri albume, potem ko je prisegla večno ljubezen, pa je bila prepričana, da je prišel pravi čas za nove kreativne angažmaje. In tako je že aprila istega leta objavila svoj četrti album, ki ga je naslovila I'm Not Dead. Prvi singel s tega albuma je bila pesem Stupid Girls, v kateri zaradi negativnega vpliva, ki ga imajo na mlade, kritizira nekatere slavne osebnosti, med drugim težavno igralko Lindsay Lohan, pevko in igralko Jessico Simpson ter razvajeno hotelsko dedinjo Paris Hilton.

"Želela sem sama izbirati pot, po kateri bo šla moja kariera. Zaradi takšnega vedenja je ljudi začelo zanimati moje zasebno življenje. Želeli so odkriti, kaj se skriva pod površjem," meni Pink, ki se je po izidu četrtega albuma podala tudi na istoimensko svetovno turnejo, v okviru katere je obiskala številne metropole, med drugim tudi Ljubljano. Njena šesta in za zdaj zadnja koncertna turneja z naslovom The Truth About Love se je začela 13. februarja lani. Na njej je - v svojem slogu - pokazala tako svojo nežno kot nekoliko manj nežno stran.

V rojstni Pensilvaniji, natančneje v Filadelfiji, se je povsem raznežila in med izvajanjem pesmi Who Knew prekinila nastop, ker je med občinstvom videla in slišala jokajočo punčko. "Zakaj ta otrok joče? Zaradi pretepa? Se tepete okoli nje?" je vprašala obiskovalce, potem pa deklici ponudila igračko in sladkarijo. Ko se je punčka umirila, je nadaljevala s koncertom in še enkrat zapela omenjeno pesem. No, nekoliko manj nežno stran pa je pokazala oboževalcem, ki so ji zamerili, da je odpovedala koncert v Birminghamu.

To je zaradi bolezni preprosto morala storiti, a tisti, ki imajo radi njeno glasbo, očitno ne poznajo usmiljenja, saj so jo 'napadali' na družabnih omrežjih. Pink jim ni ostala dolžna in jim je v svojem slogu odgovorila: "Izzivam vas, da med takšno boleznijo opravite to, kar počnem jaz. Ko bom naslednjič zbolela, bom razmišljala le o tem, kako se bodo moji oboževalci obrnili proti meni, kot stekli psi, če bom slučajno odpovedala nastop. Žal mi je, če sem vas na kakršenkoli način prizadela. Vsi ostali pa poljubite mojo skoraj zdravo rit!"

Vloga mame

Zvezdnica, ki sicer ne govori ravno pogosto o svojem zasebnem življenju, je večino svoje kariere poudarjala, da si sebe nikakor ne more predstavljati v vlogi mame. Da bo morala na materinsko vlogo počakati še kar nekaj časa, se je zdelo februarja 2008, ko je uradno naznanila, da sta se s Careyjem razšla. Takrat je posnela pesem So What, v kateri poje o svojem tedanjem čustvenem življenju, v spotu pa nastopa prav Carey. V upanju, da bi spet našla skupni jezik, sta se odločila za zakonsko svetovanje, ki je bilo uspešno, saj sta že februarja 2010 naznanila, da sta se pobotala. Takrat so mediji začeli ugibati, kdaj se bosta končno odločila za starševstvo.

"Resnično si nisem želela imeti otrok. Bila sem prestrašena zaradi dejstva, da bom postala mama. Odnos, ki sem ga imela s svojo mamo, je bil včasih zelo naporen in pogosto buren. Toda moj soprog si je od nekdaj želel, da bi se preskusila v starševstvu, in to sva tudi storila. Zdaj povsem drugače doživljam vso situacijo in res mislim, da je to nekaj najpomembnejšega, kar sva kdaj naredila. Hčerkici lahko ves dan pojem smešne pesmi in njej je to všeč. Ne obsoja me in mislim, da je edina oseba, ki ne presoja mojih dejanj," je iskrena pevka, ki je Willow Sage povila 2. junija 2011.

"Presrečna sva, da lahko zaželiva dobrodošlico najini prelepi dojenčici Willow Sage Hart. Je čudovita, ravno tako kot njen očka. Prekaša vse blagoslove," je po porodu na enem izmed družabnih omrežij napisala novopečena mamica, ki se je med nosečnostjo zredila za več kot 25 kilogramov. Po porodu pa je - v nasprotju z večino zvezdnic - nedvoumno poudarjala, da zanjo hujšanje ni na prvem mestu in da uživa v tem, da skrbi za svojo deklico.

Družina je v zadnjem času nedvomno zavzela primat v njenem življenju, zato jo v družbi soproga in hčerkice redno videvajo med sprehajanjem v lokalnem parku. Na srečo pa Pink, zaprisežena vegetarijanka in borka za pravice živali, zaradi družinskega življenja ni povsem zanemarila glasbenega ustvarjanja. Svoj šesti studijski album z naslovom The Truth About Love je objavila septembra 2012. Septembra 2013 pa jo je ugledna glasbena revija Billboard razglasila za žensko leta.

"Ko smo sredi leta dobili poročila, se je izkazalo, da je imela Pink najbolje prodajani album in najbolj poslušano pesem, poleg tega pa še razprodano turnejo. V svoji karieri je prodala več kot 40 milijonov albumov," je pisalo v sporočilu za javnost omenjene revije, v katerem so pojasnili, zakaj so energično pevko postavili na prvo mesto svoje lestvice. "Resnično sem presenečena in navdušena. To je bilo neverjetno leto in hvaležna sem Billboardu, da je ostal ob meni, prav tako pa tudi oboževalcem, prijateljem in vsem nadarjenim ljudem, s katerimi sem na srečo lahko sodelovala," pa je to prestižno priznanje, ki ga je prejela decembra lani v New Yorku, komentirala Pink.

Tim Jeras za revijo Story

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri