Philip Zepter šokiral Srbe

"Vsa hrana in voda sta zastrupljeni. Ko nekdo poseže po čokoladi, se mora zavedati, da to pomeni tri dni življenja manj, čips pa je tako strupen, da ti lahko naredi rane na roki," je na predstavitvi nove kolekcije svojih slovitih posod v Beogradu opozoril Philip Zepter, lastnik koncerna Zepter.

Philip Zepter (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2013

"Vsak vdih, vsak kos hrane in vsak kozarec vode nas vodijo proti samomoru. Voda je še najhujša! Z vodo iz pipe lahko pomivamo samo tla, ne moremo pa si z njo umivati rok, se prhati in kuhati," je poudaril eden od najbogatejših srbskih podjetnikov, ki mu pravijo tudi 'kralj loncev'.

"Tukaj ni čiste vode!" je še dejal in pojasnil, da s tem ne misli samo na vodo iz Srbije, ampak ima po njegovem mnenju težave z vodo še mnogo drugih dežel, celo Monako, Italija in Švica. Philip trdi, da tudi ustekleničena voda ni nič boljša:

"Nihče nam ni povedal, da je natrijev fluorid, splošno znan kot strup za miši, v vsaki vodi iz pipe. Okoli 50 odstotkov ustekleničene vode v Srbiji prihaja iz pipe in ima dodano snov, ki povzroča raka, kar je kriminalno dejanje. Voda iz vodovoda je strup in lahko škodi možganom, povzroči slepoto ..."

Ob tem pa ni povedal, da njegovo podjetje že nekaj let prodaja tudi aparat za filtriranje vode.

"Oblasti vedo, da smo obkroženi s strupom, a molčijo zaradi industrijskih lobijev," je prepričan gospod Zepter, čigar pravo ime je Milan Janković. Omenil je tudi sladkor, ki ga je označil za zlo, ob tem pa zatrdil, da povzroča večjo odvisnost od heroina in da ga želijo Nemci prav zato prepovedati. Čokolada pa je po Zepterjevem mnenju nekaj najhujšega, kar si človek sploh lahko predstavlja.

"Ko nekdo poseže po čokoladi, se mora zavedati, da to pomeni tri dni življenja manj. Pa ne le to, ampak bo 20 let bolan, manj inteligenten in manj bo užival v ljubezni," je opozoril 62-letni milijarder, ki ima podjetja v kar 40 državah po vsem svetu. Prizanesel ni niti ljubiteljem priljubljenega slanega prigrizka, čipsa.

Zepterjeva politika zaposlovanja

"Dajte čips na roko, si jo povežite in počakajte 24 ur. Imeli boste luknjo na roki!" je dejal podjetnik, ki živi v Monte Carlu, in brez zadržkov povedal, da v njegovem podjetju debeli ljudje ne morejo delati. "Ne more nekdo pridigati o vodi in piti žganja! Takemu lahko rečem, da ni v redu in da ne prenaša misije, ker drugim ni za zgled," je pojasnil svojo politiko zaposlovanja.

Sicer pa je Philip letos poleti dopustoval na Hrvaškem, kjer je plul s svojo 30 milijonov evrov vredno jahto. Očitno se Hrvatom ni treba bati, saj je konec julija v Umagu pohvalil našo južno sosedo: "Edinstveno morje, čista voda in dobra hrana." Res pa je, da je že takrat opozarjal na pomembnost zdrave hrane:

"Obseden sem z življenjem, zdravjem in hrano. Znanstveno je dokazano, da skozi usta prihajajo zdravje in bolezni, življenje in smrt, ljubezen in sovraštvo, pamet in neumnost. Vsi ljudje so enaki, le prehranjujejo se drugače, in po tem se razlikujejo. V majhnem naravnem jogurtu je v resnici sedem žličk sladkorja, vi pa mislite, da je zdrav in da so v njem samo kalcij in beljakovine. V kruhu pa je vse, 'ni da ni', pravzaprav bi bilo bolje, če se ga sploh nikoli ne bi niti dotaknili. Več ljudi umre zaradi mesa, pečenega na žaru in olju, kot zaradi pljučnega raka, saj se olje, ki se žge na več kot 160 stopinjah, spremeni v strup. Zaradi tega nihče ne bo umrl isti dan, a čez 20, 30 let ... In vse življenje bo bolan. Hrana je odločilnega pomena in v skladu s tem sem koncipiral svoje podjetje. Da bi bili koristni ljudem."

Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri