Pevec skupine U2 se prihodnjih nekaj mesecev ne sme niti premakniti

David Howell Evans, kitarist irske rokovske skupine U2, bolj znan pod vzdevkom The Edge, je razkril, da se vodja omenjene skupine Bono Vox prihodnjih nekaj mesecev načeloma ne sme niti premakniti. Mirovati mora, da bi pozdravil vse poškodbe, ki jih je staknil ob padcu s kolesom.

Bono Vox (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2014

Za glasbenika Bona Voxa november ni bil najbolj srečen mesec. Potovanje iz Dublina v Berlin na podelitev mednarodnih glasbenih nagrad bambi je bilo zanj, blago rečeno, travmatično, saj je sredi leta odpadel del njegovega zasebnega letala learjet 60, za katero je odštel 50 milijonov funtov.

Ko je bilo letalo približno 2.500 metrov nad tlemi, je pilot opazil, da so vrata prtljažnega prostora preprosto odpadla.

"Leteli so približno eno uro, ko so zaslišali hrup v zadnjem delu letala. Ustrašili so se, ko so pristali, pa so Voxu povedali, da so vrata in del prtljažnega prostora odpadli sredi poleta," je pojasnil prijatelj zvezdnika, ki je ostal brez prtljage, a je srečen, da je preživel.

Nesrečni padec s kolesa

Že nekaj dni pozneje pa je sledila nova nesreča. Ko je s kolegi iz skupine U2 dopotoval v New York, kjer ga je čakalo gostovanje v šovu Jimmyja Fallona, si je omislil vožnjo s kolesom v Centralnem parku.

Sreča pa 54-letniku žal ni bila naklonjena, padel je s kolesa in si tako hudo poškodoval roko, da je moral na nujno operacijo, ki je trajala kar pet ur.

Zvezdnik si je levo roko zlomil na kar šestih mestih, lopatica je bila zlomljena trikrat, poškodovano pa je imel med drugim tudi očesno votlino in levo koleno.

Miniaturni Eifflov stolp v komolcu

Njegov kolega iz skupine, kitarist David Howell Evans, bolj znan pod vzdevkom The Edge, je dal pred kratkim intervju za radio KROQ, v katerem je komentiral tudi Bonovo zdravstveno stanje.

The Edge

"Dobro je," je pripoved začel The Edge, ki je Bonov padec s kolesa primerjal kar z avtomobilsko nesrečo. Hotel je torej povedati, da je njegov prijatelj – glede na to, kakšne poškodbe je utrpel – zdaj v dobrem stanju:

"Nekaj dni po nesreči nam je pokazal rentgenske posnetke in videti je bilo, kot bi imel v komolcu miniaturni Eifflov stolp."

Dodal je, da se je zapletlo predvsem z zlomljenim mezincem, saj je bil členek tako uničen, da so mu morali presaditi kost. Najobčutljivejši pa je bil zgornji del hrbta, natančneje lopatice, saj tam niso mogli vstaviti ploščic, zato so se odločili, da operacije ne bodo izvedli.

Okreval naj bi šele maja

"Bono je na fizioterapiji v Dublinu, kjer dvakrat na dan vadi, da bi sklepe ohranil aktivne. Da se bo vse lepo zacelilo, pa bo moral biti prihodnjih nekaj mesecev miren in ne bo smel letati okoli," je poudaril The Edge, ki je vse skupaj začinil s kančkom humorja:

"Imamo srečo, da je nosil čelado in ni razbil Centralnega parka. Toda narejen je iz čvrstega materiala in zdaj okreva."

Po pričakovanjih naj bi Bono povsem okreval do maja, ko bo skupina šla na svetovno turnejo, v sklopu katere bo v 19 mestih nastopila na 44 koncertih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri