Penelope Cruz: 'Sedaj sem žena in mama!'

Na leto je snemala po štiri filme naen­krat. Imela pa je tudi to slabost, da se je po navadi ogrela za katerega od soigralcev … Cruisea, Mathewa McConaugheyja in druge.

15. 4. 2011

No, z enim se je nato poročila in si ustvarila družino. Dobila sta sina in zdaj Penelope pravi, da je njena najbolj pomembna vloga v življenju biti mama.

Šarmantna Penelope je igralsko kariero začela že zelo mlada, med najboljše igralke pa jo je leta 1992 popeljal film Pršut, pršut, v katerem je zaigrala ob sedanjemu možu Javierju Bardemu. Kot prva španska igralka je leta 2008 dobila oskarja za stransko vlogo v filmu Ljubezen v Barceloni. Uspešni filmi, v katerih je zaigrala, pa so še Snif, Vrni se, Vanilla Sky in Devet.

V prvih treh Almodovarjevih filmih je Penelope igrala vlogo mame.

"Ni naključje; nekatere ženske lahko živijo, ne da bi postale mame. A ti nisi med njimi," je povedala Penelope o režiserjevih besedah. In prav je imel. Penelope je prepričana, da se je njena prava vloga začela 22. januarja letos, ko je na svet prijokal sin Leo. Sprva niso objavili spola, tako da je po svetu samo zaokrožila novica, da je Penelope povila prvega otroka.

"Penelope je zelo zadržana," pravi Almodovar.

"In ko je zaljubljena, zelo ljubosumno skriva zasebnost. Takrat se spremeni v sramežljivo žensko, ki se ji le težko približaš."

To je res, saj Penelope ne govori rada o življenju, ki pa je vse prej kot nezanimivo. No, zanimivo je tudi to, da so vsi njeni moški v trenutku, ko so jo spoznali - po navadi je to bilo na snemanju filma - prekinili zveze z dekleti ali pa tudi ženami: Olivier Martinez, Nicolas Cage, Orlando Bloom, Matt Damon, Nacho Cano, Matthew McConaughey, Gigi Sarasola, Tom Cruise, Adrien Brody … Zanimivo pa je tudi to, da sama zanika dogodivščine s kolegi.

"Nikoli se ni zgodilo, da bi se zaljubila, medtem ko delam," trdi.

"Nikoli pa ne veš, ali se bo prijateljstvo po končanem snemanju spremenilo v še kaj več …" dodaja.

Tudi z Bardemom naj bi bilo tako. Med snemanjem filma Ljubezen v Barceloni niti ni bilo časa za druženje, sicer pa sta se poznala že od prej. Očitno je res prišlo do preskoka iskrice nekaj mesecev po končanem snemanju. In njeno življenje se je povsem spremenilo. Poroka, otrok in postali so družina.

"Verjamem v družino, v ljubezen in v otroke. To pomeni, da jih bom imela še nekaj …" pravi Penelope, ki ima danes že tako postavo, kot jo je imela pred porodom.

"No, vseeno ne bom nehala snemati, le da ne bom več delala pri štirih projektih hkrati, temveč bom na leto izbrala le en film. Hočem biti  žena in mama. In hočem, da je to projekt mojega življenja …"

Zvezda na pločniku slavnih

Ko je Penelope dobila svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih, je rekla:

“Danes je dan, ki se ga bom vedno spominjala. Vedno, ko bom videla zvezdo, bom v njej videla imena ljudi, ki so mi pomagali, da so se mi sanje uresničile.”

Tako je postala 2436. zvezdnica, ki jo je doletela ta čast, in prva Španka. Zahvalila se je vsej družini, staršem, bratu Leonardu ter sestri Monici in seveda možu Javierju.

Sandra Bratuša za Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri