Parček 'Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza' zopet navdušil javnost

Si se ob tem tudi ti povsem raznežila? <3

Parček 'Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza' zopet navdušil javnost (foto: Arhiv AML) Arhiv AML
25. 8. 2018

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza sta bila že drugo leto zapored glavni zvezdi na sarajevski rdeči preprogi, kjer sta se predstavila kot člana igralske zasedbe v romantični mladinski komediji Gajin svet, ki si je prislužila že drugo mednarodno festivalsko nagrado, in kjer sta povsem raznežila romantične duše.

Parček je javnost navdušil že na lanskem festivalu.

Predvsem v trenutku, ko sta se skupaj sprehodila po rdeči preprogi in si vsem na očeh izmenjala tudi nekaj nežnosti in celo poljub! Se spomniš?

Ajda se je tudi letos popolnoma prepustila sproščenemu vzdušju, ki je v tem filmskem tednu vladalo v bosanski prestolnici.

"Sarajevski filmski festival je eden najuglednejših in najpomembnejših mednarodnih festivalov v regiji. Sarajevo v času festivala popolnoma zaživi, vzdušje je prijetno in zdi se, da so dobro organizirani. Včeraj smo imeli projekcijo filma, ki ga je občinstvo pospremilo z bučnim aplavzom, mladi so navijali za glavno junakinjo, odrasli pa so v publiki potočili kakšno solzo. Veseli in zadovoljni se vračamo domov,"

je novinarki naše hiše naslednji dan zaupala lepa Ajda.

Gajin svet je sodobna dinamična družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Skozi napeto zgodbo, ki jo pripoveduje 11-letna Gaja, film opozarja na pasti sodobnega sveta in nagovarja k previdni uporabi svetovnega spleta.

Tokrat se je prvič zgodilo, da si filmsko platno v isti(!) zgodbi delita zaljubljenca Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza, ki se prelevi v vlogo očeta, Ajda pa v učiteljico saksofona.

V Sloveniji bo film v sklopu Naši filmi doma, ki ga pripravljata Slovenski filmski center in Cankarjev dom, predpremierno predvajan 18. septembra v Cankarjevem domu, sledile bodo premierne projekcije po Sloveniji, na rednem sporedu slovenskih kinematografov pa si ga bo mogoče ogledati od 27. septembra.

Gajin svet bo prikazan tudi v tekmovalnem programu 21. Slovenskega filmskega festivala v Portorožu.

Članek objavljen v reviji Lady
Za splet priredila Ana Murn
Fotografije: Yonus Demirbas, Felina Films RTV Slovenija, Primož Predalič in Arhiv AML

Preberi še: Znan je datum nove sezone Reke ljubezni

Priporočamo tudi: TA moški je svoje dekle zaprosil nad Dubrovnikom in njun VIDEO je obnorel ves svet