Otroške zvezde, ki jih slava ni uničila

O otrocih, ki so se proslavili že v mladih letih, nato pa - včasih še pred odraslostjo - svoj uspeh klavrno zaključili s škandali, težavami s prehranjevanjem in odvisnostmi, pozna Hollywood tudi igralce, ki so se čerem otroške slave uspeli ogniti.

18. 6. 2011

Ker se je o prvih od nekdaj veliko pisalo, v nadaljevanju povzemamo še zgodbe slednjih ...

Christian Bale

Ta odlični igralec se je proslavil že pri 13 letih. Slaven je postal, ko je odigral glavno vlogo v biografski vojni drami Stevena Spielberga z naslovom Cesarstvo sonca. Čeprav se je že pred tem filmskim prvencem znašel v manjših vlogah v reklamah in filmih, ni bil povsem pripravljen na veliko slavo. Njegovo normalno otroštvo je izginilo čez noč in takrat se je odločil, da bo za vedno zapustil svet igralstva. Na koncu se to sicer ni zgodilo, a slab okus otroške slave je Bala obvaroval pred propadom v mladih dneh. Njegov oče mu je pazljivo pomagal izbirati vloge in ga varoval pred vsemi omamnimi stvarmi v Hollywoodu. Na koncu je to obrodilo sadove in Christian je doživel sijajen prehod iz slave v mladih letih v slavo v zrelem obdobju.

Danica McKellar

Igralka je že pri 13 letih dobila vlogo v priljubljeni seriji Čudežna leta. Ko se je snemanje serije končalo, ona pa je prišla v zrelejša leta, je ugotovila, da producenti niso zainteresirani, da bi zaposlili nekdanjo otroško zvezdo. Nekateri bi ob tem spoznanju zapadli v depresijo, vrgli puško v koruzo in se vdali mamilom ali kakšni drugi opojni substanci, Danica pa je imela zase drugačen načrt. Na ugledni univerzi je študirala matematiko in napisala priljubljeno knjigo. Včasih še igra, najpogosteje pa le ‘posoja’ glas. Napisala je že tri knjige, poleg tega pa je pametna, lepa, uspešna in z obema nogama trdno stoji na tleh.

Kurt Russell

Filmski zvezdnik se je v svet slavnih ravno tako podal že kot otrok. Kot šestletni deček je dobil vlogo v televizijski seriji Sugarfoot, planetarno priljubljen pa je postal v sedemdesetih letih, ko je podpisal pogodbo z Disneyjem. Po hitrem postopku je postal najstniški idol in igral v filmih za mlade. Med odraščanjem je še naprej igral in postal zelo cenjen.

Dakota Fanning

Odlična mlada igralka že od petega leta igra v vrhunskih filmskih stvaritvah. Danes je stara 16 let in pridno nadaljuje ta trend. Najprej se je začela pojavljati v reklamah, kariero pa je nadaljevala v serijah in visokoproračunskih filmih. Že pri 11 letih je odigrala sceno posilstva in takrat se je zelo zrelo soočala s kritikami. Pred dvema letoma je sprejela odločitev, da ne bo igrala, dokler ne konča srednje šole, a njena kariera zaradi tega niti najmanj ne trpi. Od te impresivne mlade dame lahko pričakujemo še zelo veliko dobrega.

Shirley Temple

Legendarna filmska igralka je bila v zgodnjih tridesetih letih največja zvezda tistega obdobja, in to ne le med svojimi vrstniki. Pred ljubko malo Shirley, ki je prvo vlogo kot štiriletnica dobila v filmu Kid’s Last Stand, so se vsi kar ‘topili’. Denar je prinašala v vsako blagajno, ko je postala odrasla, pa je njena priljubljenost začela upadati. Številne bi to seveda prizadelo, Shirley pa se je poročila, zasnovala družino in postala veleposlanica ter diplomatka. ZDA je predstavljala v Združenih narodih, Gani in Češkoslovaški. Poleg tega je izdala več knjig in delala za številna podjetja.

Seth Green

Seth Green je ime, ki vam je prav gotovo znano iz najstniških filmov in serij. Ves čas svojega uspeha in slave je Seth, ki je prvo filmsko vlogo odigral pri desetih letih, užival in ni dopuščal, da bi postal znan kot prepotentni kreten. Vedno se je zavedal, da je srečnež, ker ima priložnost nasmejati ljudi.

Christina Ricci

Lepa Christina je prav tako ena od tistih, ki so svet osvajale z ljubkim obrazkom. Igrala je v nekaterih velikih filmih in serijah, po strmem vzponu v mladih letih pa se je njena kariera pozneje nekoliko upočasnila. Ker se zaveda svoje vrednosti, pa se ne degradira, ampak pridno dela, da bi se ji uspelo vrniti na velika filmska platna.

Joseph Gordon-Levitt

To je ime, ki vam je brez dvoma znano, če ste ljubitelji humorističnih serij. Po vlogi v seriji Tretji kamen od sonca pa je Joseph izginil z malih zaslonov. V filmu Skrivnostna koža je sicer odlično odigral vlogo fanta, ki svoje telo prodaja za denar, potem pa ni posnel ničesar impresivnega. Kljub vsemu pa ne sprejme kar vsake vloge, ampak potrpežljivo čaka na pravo priložnost. In prav ima, saj je star komaj 30 let.

Kirsten Dunst

Nadarjena zvezdnica je že zelo zgodaj postala slavna, saj se je od malih nog ukvarjala z manekenstvom in igralstvom. Če je ena tvojih prvih filmskih vlog v družbi Toma Cruisea in Brada Pitta, potem je seveda zelo malo možnosti, da ti gre pozneje v karieri slabo. Seveda, beseda teče o fantazijski drami Intervju z vampirjem, v kateri se je Kirsten pojavila kot 12-letnica. Pozneje je sprejela še nekaj najstniških vlog, njena kariera pa je potem rahlo zamrla. No, pred kratkim pa je v Cannesu dobila nagrado za najboljšo igralko, in sicer za film Melanholija. Vloge izbira počasi in premišljeno, še posebej priljubljena pa je med čudaškimi režiserji, kakršen je na primer Woody Allen. Nekoliko čudaška je tudi Kirsten, od katere lahko v prihodnosti še veliko pričakujemo.

Ron Howard

Ron Howard se je proslavil v šestdesetih, ko je bil star komaj šest let, in sicer v The Andy Griffith Showu. Ko je bilo snemanja šova konec, je zavrnil nekaj vlog, sredi sedemdesetih pa se je vrnil v igralski svet. Potem je igralstvo obesil na klin, da je lahko postal režiser. Začel je režirati filme B-produkcije, a čas je naredil svoje in Howard je ustvaril nekaj uspešnic ter prejel oskarja.

Povzeto po reviji Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri