Ota Širca Roš se je znebila zobnega aparata

Pred letom dni in pol je Ota Širca Roš sprejela novico svojega ortodonta, da bo dobila zobni aparat.

27. 5. 2014

"Moji spodnji zobje so bili namreč že videti, kot bi jih notri nastreljal pijani Robin Hood. (smeh) Imela sem super ortodonta, ki je potrpežljivo poslušal moje pritoževanje in 'jamranje' natanko 11 dni manj, kot leto in pol. Ja, dejansko sem štela dneve, koliko časa nosim aparat," je v smehu povedala Ota Širca Roš, ki se je prejšnji teden dokončno znebila železnega dodatka na zobeh.

Sekta 'aparatarjev'

"Smešno, tega ne bo razumel nihče, ki ni nikoli nosil fiksnega zobnega aparata, ampak komaj sem čakala, da bom lahko z jezikom pogladila sprednje zobe. (smeh) Še sama ne razumem, zakaj, saj tudi brez aparata ne ližem neprestano sprednjih zob, ampak med razpravami s preostalimi 'aparatarji' – da, smo posebna sekta ljudi, haha – sem pri njih zaznala isto hrepenenje. No, zdaj sem najbolj vesela tega, da ko pojem kosilo, je to res konec kosila in mi ni treba še naslednje pol ure brskati za hrano pod žicami in kotičkih, za katere sploh ne veš, da jih imaš," pove Ota, ki je ugotovila, da obstaja tudi slaba stran odstranitve aparata.

Zobni aparat ali botoks

"Ko sem odstranila aparat, so kar naenkrat uplahnile prej našobljene ustnice!" je v smehu povedala Ota, ki se je v letu in pol morala spopadati z govoricami o številnih lepotnih posegih na ustnicah.

"Verjetno sem razočarala vse tiste, ki so bili prepričani, da sem podlegla nečimrnosti in se šla 'napihnit', 'popravit', 'nabotoksirat', 'nategnit'... Ne vem, zakaj sem dajala tak vtis, ko sem še nosila aparat, ampak sem zares dobivala že malo zaskrbljene pripombe, da sem morda malo pretiravala s polnilom za ustnice. No, nisem, pa vsaj nekaj časa še zagotovo ne bom. Sploh, ko vidim, koliko ljudi bi s tem spravila v skrbi ..."(smeh)

Nihče opazil spremembe

Zanimivo je tudi dejstvo, da v nekaj dneh po tem, ko se je znebila zobnega aparata, tega nihče ni opazil.

"Strašno! NIHČE! Še domači ne! Nikomur namreč nisem povedala datuma 'osvoboditve', ravno zato, ker sem pričakovala spontane stoječe ovacije. Pa nič. Hodila sem okoli njih in se režala kot pohana mačka. Ne družina, ne prijatelji, ne sodelavci," še doda Ota, ki nam je potrdila, da je njeno spremembo edini opazil mož Borut.

"Borut je seštel 1 + 1, ker sem na ortodontskem stolu sedela 3 ure. Bil je vesel, da sem se znebila 'tračnic', kot je ljubkovalno naslavljal moj aparat, potem pa je hitro pozabil, da sem ga sploh imela. Seveda sem se razjezila, ker ni skakal do stropa, ko sem ga snela, kot sem jaz, pa se je izmazal: 'Meni si vedno všeč, tudi z aparatom'. Še jezna nisem več mogla biti," za konec še pove Ota, ki je prijatelji ne bodo več mogli klicati 'železna lady'.

Nejc Simšič, foto: Sašo Radej in Darja Štravs Tisu