Oskarji 2015: Preberi, kje nagrajenci hranijo svoje zlate kipce

V kuhinji, na nočni omarici ali preprosto na polici v dnevni sobi? Razkrivamo odgovore na vprašanje, kje hollywoodski zvezdniki, ki jih je ameriška akademija znanosti in umetnosti gibljivih slik pred kratkim nagradila z oskarji, hranijo svoje prestižne zlate kipce.

Julianne Moore bo oskarja postavila v svojo pisarno. (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2015

Potem ko so podelili najprestižnejše filmske nagrade na svetu in potem ko so se končale številne zabave po podelitvi oskarjev, so se dobitniki zlatih kipcev doma verjetno znašli pred veliko dilemo: kam z bleščečim zlatim kipcem?

Če se slučajno niso obremenjevali s tem vprašanjem, pa je ta tema še kako zanimala radovedne predstavnike sedme sile, ki so jim zvezdniki z veseljem razkrili, kje natančno so svoje mesto pod soncem našli njihovi 'zlati fantje'.

Julianne Moore

"Oskarja bom postavila v svojo pisarno," je po podelitvi ponosno naznanila pegasta rdečelaska, ki si je nagrado za najboljšo igralko prislužila z vlogo v drami Še vedno Alice.

Tam bo kipec sicer stal kot edini 'zlati fant', a povsem osamljen najverjetneje vendarle ne bo. Ne nazadnje je 54-letnica v svoji bogati karieri osvojila več kot 50 različnih nagrad, med njimi emmyja in tri zlate globuse.

Patricia Arquette

Precej drugačna je situacija pri dobitnici oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi.

Arquette

Zvezdnica drame Fantovska leta svojega kipca ni namestila kar tako, na kakšno trdo podlago v neki sobi. Ne, svojega novega ljubljenčka je vzela s seboj v posteljo! Tak je bil vsaj prvotni načrt. "Ocenjujem, da bo šel tale oskar skupaj z mano v posteljo. In to ni šala," je obrazložila kmalu po spektakularni podelitvi.

J. K. Simmons

V nasprotju s Patricio, ki je imela oskarja samo zase, pa je njen kolega, zmagovalec v kategoriji najboljšega igralca v stranski vlogi, čutil potrebo po tem, da svoje veselje deli z vso družino.

Simmons

Zvezdnik drame Ritem norosti se je še posebej navdušil nad precej neromantičnim domovanjem za oskarja. "Verjetno bo pristal na hladilniku," je razkril v intervjuju za ameriški tednik Us Weekly.

Eddie Redmayne

Triintridesetletnik, ki si je oskarja za najboljšega igralca prislužil z vlogo v romantični biografski drami Teorija vsega, pa v nasprotju s svojimi kolegi po podelitvi ni imel jasne predstave o tem, kam bo odložil svojega oskarja.

Eddie

"Nimam pojma! Res nimam pojma!" je bil presrečni Anglež zmeden, ko so ga 'zaslišali' novinarji tednika Us Weekly. Za obetavnega igralca je bila osvojitev nagrade namreč nepričakovana, zato sploh ni razmišljal o tem, kam bi jo postavil.

"Stal bo nekje v mojem stanovanju," je pozneje vendarle pojasnil simpatični zvezdnik in hkrati poudaril, da še vedno ne ve, kje natančno.

Tim Jeras za revijo Nova