Oprah razkrila, zakaj nikoli ni postala mamica

Priljubljena voditeljica Oprah Winfrey je pri 14 letih po spolni zlorabi zanosila. Otročka je izgubila, pozneje pa je razmišljala le še o karieri.

Oprah Winfrey (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2013

Čeprav je s podjetnikom Stedmanom Grahamom v resnem razmerju že od davnega leta 1986, se 59-letna Oprah Winfrey, ena od najbogatejših in najvplivnejših žensk na svetu, nikoli ni poročila in postala mamica. Priljubljena voditeljica je pred kratkim razkrila, zakaj je tako. Pojasnila je, da je zaradi kariere pač morala žrtvovati določene stvari v zasebnem življenju. Kljub vsemu pa tega, da ni občutila materinstva, prav nič ne obžaluje, ker bi – kot pojasnjuje – ob tako uspešni karieri težko našla čas še za družino.

"Če bi imela otroke, bi me sovražili. Pristali bi v kakšni oddaji, kot je Oprah Show, in govorili o meni in o tem, kako so v življenju trpeli zaradi mene," je zvezdnica, ki je odraščala v siromašnih razmerah v Misisipiju, izjavila v iskrenem intervjuju za The Hollywood Reporter. Kraljica pogovornih šovov je sicer zanosila že pri 14 letih, na žalost po spolni zlorabi, a je otročka izgubila.

Rada pomaga otrokom

Resnici na ljubo pa nikoli ni imela kakšnega pretirano močnega materinskega čuta. Tudi kot majhna deklica ni – v nasprotju s številnimi vrstnicami – nikoli razmišljala o tem, kakšna mama bo, ko bo velika, in kakšne otroke bi si želela imeti. Njeno stališče o otrocih se je že od nekdaj močno razlikovalo tudi od stališča njene najboljše prijateljice Gayle King.

"Moja najboljša prijateljica Gayle je bila tisti tip dekleta, ki v 7. razredu osnovne šole med gospodinjstvom na papir ob svojem imenu piše imena svojih bodočih otrok. Medtem ko je ona fantazirala o tem, da bi bila mama, sem jaz razmišljala, kako zelo rada bi bila Martin Luther King," se spominja Oprah, ki opozarja tudi na to, da slava in bogastvo lahko povzročita tudi razprtije med sorodniki in prijatelji.

"Če si najuspešnejši v svoji družini, te vsi doživljajo kot narodno banko, ti pa moraš le dojeti, kje so tvoje meje. Prišla sem do tega, da me nihče nikoli ni prosil za manj kot 5000 dolarjev. Občutila sem pritisk, ker sem vedela, da ne morem lagati. Kupila sem več hiš in avtomobilov, kot si lahko predstavljate," je bila v intervjuju iskrena voditeljica, ki je znana tudi po svojem dobrodelnem udejstvovanju.

Čeprav nima svojih otrok, zelo veliko časa in ljubezni posveča mladim, ki obiskujejo njeno akademijo za dekleta, ki jo je odprla v Južnoafriški republiki. Raznim humanitarnim organizacijam, ki se ukvarjajo s pomočjo otrokom po vsem svetu, je namenila že več kot sto milijonov dolarjev! To pa si kot ena izmed najbogatejših ljudi na svetu lahko tudi privošči. Njeno cesarstvo vključuje televizijsko mrežo OWN, dve reviji in produkcijsko hišo Harpo. Njeno slovito oddajo The Oprah Winfrey Show so predvajali kar 25 let, zadnjič pa so si jo gledalci lahko ogledali maja 2011.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri