OMG! Princ Harry se v resnici ne imenuje Harry, ampak ...

Čeprav velja za enega izmed najbolj znanih ljudi na planetu, smo komaj zdaj ugotovile, kakšno je njegovo pravo ime! Je še za katero to nekaj povsem novega?

OMG! Princ Harry se v resnici ne imenuje Harry, ampak ... (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2018

Zdaj je že dejstvo, da se princ Harry v resnici sploh ne imenuje Harry. To naj bi bil zgolj njegov uradni vzdevek, ki so ga preko let za svojega vzeli vsi, vključno s člani kraljeve družine.

Njegovo pravo ime je sicer 'Henry', ki se tudi pojavlja na uradnih dokumentih, tudi na tistem, s katerim so naznanili poroko s prelepo Meghan Markle.

Poglej ime na dokumentu SPODAJ:

Harry (pardon, Henry) je sicer peti v vrsti za angeški prestol (no, po tem, ko se Williamu in Kate rodi tretji otrok bo šesti), zato je zelo malo možnosti, da bo v prihodnje postal kralj.

No, če bi se scenarij vseeno uresničil, bi ga najverjetneje nazivali s Kralj Henry IX, čeprav se lahko člani kraljeve družine odločajo med vsemi njihovimi imeni. 

Kako je postal Harry?

V resnici je v preteklosti moč najti kar nekaj kraljevičev z imenom Henry in vzdevkom Harry. No, že Shakespeare je v svojih delih večkrat omenjal Harryja, in se s tem nanašal na Henryja V. Zanimivo, kajne?

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Zakaj Jamie Dornan ne želi nikoli več nastopiti kot Christian Grey?

Priporočamo tudi: 8 (noro) zabavnih zanimivosti iz zakulisja snemanja serije Reka ljubezni