Oksana Pečeny: Po novem prva violina

Vrhunska slovenska violinistka Oksana Pečeny, imenovana tudi Anna Kurnikova z violino, je bila v zares hudi konkurenci izbrana za koncertno mojstrico v SNG Maribor.

27. 7. 2013

Umetnica, ki z violino navdušuje tudi na tujih odrih, bo septembra tako začela novo službo v operni hiši štajerske prestolnice. Najvišje priznanje za violinista, kar koncertna mojstrica nedvomno je, pomeni tudi veliko odgovornost.

A privlačna 30-letnica tega ne jemlje s strahom, ampak kot velik izziv. Na srečo, kot bi lahko rekli, saj nima časa za preganjanje kakšne treme ali česa podobnega. Nove službe namreč ne bo pričakala leže na soncu na kakšnem eksotičnem otoku, ob Jadranskem morju ali podobno, ampak predvsem delovno. In to tako doma kot v tujini, saj je njen koledar poln obveznosti glede nastopov. Poleg tega s tango kvintetom Astorpio načrtujejo snemanje in izdajo drugega cedeja.

Prav tako tudi sicer veliko nastopajo skupaj, pri čemer medse povabijo tudi priznane umetnike, kot so Manca Izmajlova, Lara Jankovič in drugi. V tem mesecu jo čakajo še koncerti po Sloveniji in Italiji, avgusta, kot dokončna generalka pred nastopom nove službe, pa še turneja po nekdanji Jugoslaviji. Tam jo bo spremljal orkester No Borders, v katerem je sicer koncertna mojstrica in prva violina.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri