Odkrili skrivna dnevnika Philipa Seymourja Hoffmana

Nekateri deli dnevnikov pokojnega igralca Philipa Seymourja Hoffmana so bili napisani lani, ko se je zaradi odvisnosti od heroina zdravil v rehabilitacijski kliniki. Rokopis je na začetku čitljiv, proti koncu pa težko razumljiv.

Philip Seymour Hoffman (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2014

Policisti so po smrti Philipa Seymourja Hoffmana preiskali stanovanje, v katerem so ga našli mrtvega. Med preiskavo so med drugim odkrili dva majhna dnevnika, v katerih je hollywoodski zvezdnik pisal o načinih, na katere je kupoval mamila, o svoji bitki z odvisnostjo in o sestankih z drugimi odvisniki. Nekatere dele dnevnikov je napisal lani, ko se je zaradi odvisnosti od heroina zdravil v rehabilitacijski kliniki. Svojima skrivnima dnevnikoma pa ni 'zaupal' le podrobnosti o težavah z mamili, ampak se je razpisal tudi o tem, da se nikakor ne more odločiti med partnerico Mimi O'Donnell, s katero si je življenje delil 15 let, in neko drugo žensko.

Rokopis je bilo treba dešifrirati

Na podlagi njegovih zapisov je mogoče povsem logično sklepati, da je afera z drugo žensko vplivala na Mimino odločitev, da ga je tri mesece pred smrtjo vrgla iz stanovanja. Poleg tega zaradi njegovih težav z mamili ni hotela, da bi bil igralec blizu njunih treh otrok, dveh hčera in sina.

Dnevnike je začel pisati nekaj mesecev pred smrtjo, v policijskem poročilu pa je zapisano, da je zvezdnikov rokopis na začetku jasen in čitljiv, ob koncu pa je vsebino dnevnikov nemogoče prebrati, zato so morali pisanje celo dešifrirati. Po njegovi smrti so v najetem stanovanju našli 50 zavojčkov heroina in pravo goro zdravil. Hoffman je mamilom podlegel že na fakulteti, pozneje je bil kar 23 let čist, lani pa je ponovno začel uživati heroin, ki je bil na koncu zanj žal tudi usoden.

Domnevnega ljubimca ni omenjal

Philip pa v svojih skrivnih dnevnikih ni pisal o svojem prijatelju, scenaristu in režiserju Davidu Baru Katzu, ki ga je našel mrtvega. Torej je David očitno lagal, ko je po njegovi smrti zatrdil, da z igralskim zvezdnikom nista bila le dobra prijatelja, ampak ljubimca v resnem ljubezenskem razmerju.

"Zaradi težav z mamili in dvoma, ali je gej ali hetero, je Philip prekinil razmerje z Mimi O'Donnell, s katero je bil 15 let in s katero ima tri otroke. Del njega si je želel mirno življenje, družino in idilo, drugi del pa je hotel mamila in gejevskega ljubimca," je dejal David, ki je s svojimi trditvami seveda dvignil ogromno prahu.