Oče pokojnega Heatha Ledgerja iskreno spregovoril o sinovi smrti

Osem let po tragični smrti priljubljenega igralca Heatha Ledgerja je njegov oče, Kim Ledger, iskreno povedal, kaj se je dogajalo tik pred sinovo smtjo. 

Oče pokojnega Heatha Ledgerja iskreno spregovoril o sinovi smrti (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2016

Umrl je star komaj 28 let

Ko je avstralski igralec in režiser Heath Ledger 22. januarja 2008 umrl, je bil star komaj 28 let. Obdukcija je pokazala, da je bil zanj usoden koktajl zdravil na recept, med katerimi so bila protibolečinska in pomirjevalna sredstva. Tragedija je bila še toliko večja, ker je imel Heath z igralko MIchelle Williams hčerkico Matildo, ki je pri komaj dveh letih ostala brez očeta.  

Matilda Ledger

Matilda je danes zelo podobna svojemu pokojnemu očetu (Profimedia)

Kim Ledger, oče pokojnega zvezdnika, pa je v intervjuju za avstralski časnik Daily Mail spregovoril o izgubi, ki je družino Ledger udarila kot strela z jasnega in jo pahnila v globoko žalost.

Bila je njegova krivda

Glede na to, da je od tragičnega dogodka minilo že več kot osem let, lahko Kim na smrt svojega sina sicer gleda nekoliko bolj trezno, stvarno in premišljeno, čeprav ima še vedno zlomljeno srce. "To je bila absolutno njegova krivda. Nikogar drugega ne moremo kriviti za to. On je posegel po zdravilih. On jih je zaužil. V takšni situaciji ne moreš kriviti nikogar drugega. Zelo sem ga imel rad in zelo sem bil ponosen nanj, zato je to še posebno težko sprejeti," je dejal 66-letnik.

Kim Ledger

Kim Ledger je bil izjemno ponosen na svojega sina, še danes ima zlomljeno srce (Profimedia)

Sam je izvajal pritisk nase, sestra ga je posvarila

 Kim je še dodal, da je njegov sin kar sam izvajal pritisk nase, saj je na snemanju svojega zadnjega filma Vitez teme želel na vsak način blesteti, in to kljub hudemu prehladu, ki ga je staknil malo pred tem. Kim je med drugim še pojasnil, da se je Heath tik pred smrtjo pogovarjal s svojo sestro: "Zadnji pogovor, ki ga je imela Kate z njim, je bila diskusija o tem, da je jemal zdravila. Posvarila ga je, da ne sme kar tako mešati zdravil, o katerih nima pojma." Heath ji je odgovoril, da ni razloga za skrb, saj bo tako ali tako kmalu ozdravel. "Katie, Katie, vse bo v redu z mano," je poskušal pomiriti sestro, njegov oče, ki je poudaril, da Heath ni bil odvisen od mamil, pa o tem meni: "To je bil pač odgovor kavalirja."

Heath Ledger

Heath Ledger v filmu Brokeback Mountain (Profimedia)

Heath Ledger

Heath Ledger v filmu Casanova (profimedia)

Prav omenjeni pogovor Kate in Heatha pa družini še danes ne da miru: "Ravno to nas je še toliko bolj dotolklo. Njegova sestra ga je vendar še večer pred smrtjo opozorila: 'Tega, kar jemlješ zaradi pljučnice, ne smeš jemati skupaj z zolpidemom (pomirjevalno sredstvo, op. a.).' Večino težav, ki jih je imel, si je Heath povzročil sam."

Heath Ledger smrt

Takrat komaj 28-letnega igralca so našli januarja v njegovem stanovanju (Profimedia)

Imel je stresno življenje

Hkrati pa Kim meni, da je igralec s tabletami poskušal obvladovati svoje stresno življenje: "Bil je mladenič, ki je moral zaradi dela ves čas potovati. Že kot dveletni deček je komaj kaj spal. Poskušal je delati, potovati in vse skupaj opraviti v čim krajšem času." Potem pa so ga nekega mrzlega januarskega torka našli mrtvega v njegovem newyorškem stanovanju ...

Iz revije Lea

Preberi še: Podrobnosti ljubezni med Heathom Ledgerjem in Michelle Williams

Najbolj spremenjeni obrazi Hollywooda

Osvoji vikend z Jeepom

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri