Ob dopingu še ločitev

Pred dobrim tednom dni je v javnosti odjeknila novica, da je naša največja športna šampionka, Jolanda Čeplak, padla na dopinškem testu. Jolando je novica iz pariškega laboratorija strla, vendar pa solze v njenih očeh niso bile zgolj posledica šokantnega razkritja!

4. 8. 2007

Medtem ko je čakala izsledke testnega vzorca, je gube na njenem obrazu risala še ena, čustveno bolj naporna novica. Njen mož Aleš je namreč vložil zahtevo za ločitev. V nekaj dneh se ji je življenje sesulo v črepinje! Obupana in objokana je dovolila, da so jo kamere pokazale čisto od blizu, strto in skrušeno od ovir, ki so se ji postavite na pot. Trudila se je, da bi javnost prepričala, da je nedolžna, hkrati pa ni mogla zadržati besed, ki so razkrile tudi njeno bolj osebno stisko. V intervjuju za TVS je nervozno vrtela svoj poročni prstan in hlipaje priznala, da tudi v zasebnem življenju ni vse tako, kot mora biti.

Življenje na vrhu

Zakon z vrhunskim športnikom je za navadnega smrtnika precej težka preizkušnja, nenehna in dolgotrajna odsotnost od doma, naporni treningi, razpetost med športom, obveznostmi do pokroviteljev (ki jih je Joli vselej predano izpolnjevala) in privrženci lahko nekoga, ki ni okusil takega življenja, zavedejo v ljubosumje, ohladijo čustva in oddaljijo od partnerja. Zato se športniki tako pogosto poročajo s športniki.

V družbi mlajšega atleta

Jolanda je v atletski karavani vedno veljala za zagrizeno samotarko. In med kolegi je vzbudila kar nekaj začudenja, ko so jo začeli srečevati z nekaj let mlajšim atletom. Nihče od poučenih pa ne ve povedati, ali je našla v njem zgolj sorodno dušo ali pa je šlo za globljo vez, ki je njeno zakonsko barko pahnila na čeri. Kakor koli že, Joli bo v dneh do svojega 31. rojstnega dne (praznovala ga bo 12. 9.) bila eno najtežjih bitk v svoji karieri. Počakajmo in poglejmo, ali bo tudi tokrat ciljno črto prečkala kot zmagovalka, konec koncev je že večkrat dokazala, da zna zmagovati, pa četudi v ciljno ravnino krene z zadnjega mesta.

Vir: Lea