O Zuckerbergovem novem življenjskem izzivu

"Edino meso, ki ga jem, je meso živali, ki jih ubijem sam," je pred tedni ponosno oznanil Mark Zuckerberg, ustanovitelj priljubljenega družabnega omrežja Facebook.

9. 6. 2011

Marsikoga je ta informacija upravičeno osupnila, a to je pač najnovejši osebni izziv 27-letnega milijarderja.

Po poročanju enega od CNN-ovih blogov oče Facebooka trdi, da se prehranjuje veliko bolj zdravo, odkar je samega sebe 'izzval' k takemu načinu prehrane. Prav nič presenetljivo ni, da se je za njegov najnovejši cilj izvedelo ravno na Facebooku, ko je v statusu svojega osebnega profila objavil informacijo, da je ravnokar ubil prašiča in kozo.

Njegova filozofija

Na to novico je njegovih 847 prijateljev reagiralo na zelo različne načine. Nekateri so bili zmedeni, drugi radovedni, kar nekaj pa je seveda tudi tistih, ki na Zuckerbergov nenavaden cilj gledajo z veliko mero gnusa.

Po pravi plohi komentarjev se je ustanovitelj Facebooka odločil, da bo poskušal nekako pojasniti, kako in zakaj se je odločil za ta – kot mu sam pravi – osebni izziv.

V začetku maja je na svojem profilu napisal:

"Vsako leto si postavim letni osebni izziv. To je dober način za raziskovanje različnih stvari, ki jih sicer ne bi nikoli počel. Ob koncu lanskega leta sem kar precej razmišljal o tem, kako zelo hvaležen sem za stvari, ki sem jih naredil in ki so mi šle dobro od rok, in se odločil, da se bom letos izzval prav s tem, da bom še bolj hvaležen za vse, kar imam. Nekaj časa sem razmišljal, kako bi to storil, in na koncu sem spoznal, da je najboljši način, da se iz dneva v dan spomnim, kako hvaležen moram biti, ta, da se osebno vključim in se zahvalim živalim, ki jim jemljem življenja, da bi jih pojedel. In tako se vsakič, ko ne morem jesti mesa, spomnim, zakaj ga ne jem. Spomnim pa se tudi, kako zelo sem srečen, ko dobim priložnost, da ga jem. Takrat ima še posebej dober okus. Poleg vsega tega bom po tem izzivu bolj zdrav in se bom naučil, kaj pomeni izpolnjeno življenje in kakšni so principi izpolnjenega življenja."

Lani se je učil kitajsko

Pred nekaj leti pa se je Mark odločil za drugačen osebni izziv, s katerim bi izpolnil samega sebe, se naučil nekaj o svetu, razširil svoje vidike in zanimanja ter se prisilil k disciplini. Na ta način si pač redno jemlje čas samo zase, da se nekoliko distancira od hitrega delovnega urnika. In tako je bil lani njegov osebni izziv, da se nauči kitajskega jezika. Prav vsak dan je eno uro namenjal učenju kitajščine in zanj je bila to prečudovita izkušnja, ki mu je pomagala, da se je spomnil, kaj pomeni ponižnost. Po njegovem trdnem prepričanju namreč ni hitrejšega načina učenja jezika, kot so vztrajnost ter vsakodnevno učenje in ponavljanje. Letos pa je njegov osebni izziv – kot pojasnjuje – hvaležnost za hrano, ki jo uživa. Mark meni, da veliko ljudi pozablja, da morajo živo bitje ubiti, da lahko konča na njihovem krožniku, zato je njegov cilj, da tega ne pozabi in da je hvaležen za tisto, kar ima.

Ubija z nožem

Da ne bi mislili, da bogati ustanovitelj Facebooka naokoli hodi s puško v roki in ubija vse, kar se premika, je pomembno, da veste, da svoj dietni izziv izvaja s pomočjo Jesse Cool, lastnice priljubljene restavracije Flea Street Café. Ker živi blizu Marka, ga je Jesse seznanila z rediteljem živali, ki mu je ponudil, da na njegovem posestvu uresničuje svoj letošnji osebni izziv. Milijarder vse živali – prav po predlogu sosede Jesse – ubija z nožem, saj je to po njenem mnenju najbolj human način ubijanja živali.

Povzeto iz revije Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri