Novi album nastajal v treh državah

Priznani slovenski komponist, multiinštrumentalist in dirigent Rok Golob se po nekaj letnem glasbenem zatišju in delovanju z mnogimi priznanimi tujimi glasbeniki na domačo sceno vrnil z novo konceptualno glasbo.

18. 6. 2007

'The Story of Laxeno' je vrhunski mednarodni glasbeni projekt posnet s tujimi in domačimi glasbenimi mojstri, ki je nastajal na treh različnih lokacijah – v kalifornijskem Los Angelesu, v norveškem Oslu in v rodni Sloveniji.

Iz drugega osončja

Koncept plodne in bogate glasbene predstavitve postavljene zgodbe s planeta Laxeno, ki ga najdemo v drugem osončju, te vodi skozi multižanrske, večplastne ter svojstvene glasbene vode, odmaknjene od žanrskih omejitev in stilov. Album se sprehaja po različnih glasbenih stilih, jim dodaja svoj glasbeni čar.

Strokovni sodelavci

Izvrstni glasbeni gostje z različnih delov sveta plemenitijo globino in bogatost različnih glasbenih aranžmajev. Pestra mednarodna zasedba odličnih posameznikov se vklaplja v konsistentno celoto, bogatost glasbe pa se kaže tudi v tem, da je na albumu sodelovalo približno 150 gostov, od simfoničnega orkestra, klasičnega in etno zbora do vrhunskih glasbenih umetnikov, ki svoje inštrumente obvladajo do potankosti – med njimi so na primer:

  • bobnar Vinnie Colauita, ki je sodeloval s Stingom, Marcusom Millerjem, Frankom Zappo in Quincyjem Jonesom,
  • tolkalec Luis Conte, ki je sodeloval z Madonno, Stingom, Carlosom Santano, Philom Collinsom in drugimi,
  • basist Jimmy Haslip, ki prihaja iz zasedbe Yellowjackets.
Ko k temu dodamo še Roka Goloba ter vokalne goste:

  • Gino Vannelli,
  • Katia Moraes,
  • Oto Pestner, dobimo enkraten in izjemen glasbeni projekt mednarodnih razsežnosti.

Lanski projekt

Kot zanimivost pa še to, da je Rok Golob lani za največjo glasbeno založbo na svetu Universal skupaj z Ginom Vannellijem posnel album »These Are The Days«, kjer je sodeloval kot glasbenik, aranžer in koproducent.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri