Prihaja nova armada mistrov

Aprila se je znova začelo tekmovanje za mistra Slovenije, na katerega se je prijavilo več kot 40 predstavnikov moškega spola.

Razigrani kandidati pred samostanom Žička kartuzija, kjer sta jih z vodeno vadbo namučila predstavnika proteini.si Tamara Smonker in Denis Chorchyp. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
30. 4. 2013

12. junija bo eden izmed lepotcev v ljubljanskem Cirkusu okronan z laskavo lento, ki ga bo novembra popeljala na svetovno tekmovanje Mister International v daljno Indonezijo.

V štirih sezonah se je že izkazalo, da je naziv izjemno unovčljiv, saj to z uspešnim delom v tujini dokazujejo manekeni in modeli matične agencije iz organizacije Mister Slovenije.

Moško tekmovanje za lepotni naziv je pri nas razmeroma novo in povsem drugače sprejeto kot žensko. Mister mora prestati veliko preizkušenj, preden ga izberejo.

"Ko enkrat postane mister, ga na to pot vpeljemo. Zagotovo je najbolj presenetil Miha Dragoš, takrat preprost fant iz Kočevja, študent fakultete za šport, ki v omari ni imel drugega kot trenirke. Bil je v svojem svetu, ki ni imel niti malo zveze z manekenstvom.

Po drugi strani pa je bil izredno pripravljen nekaj narediti in nam je kar zaupal. Ko smo mu rekli, da ima velik potencial, je poslušal. Bil je zelo vodljiv in je hitro usvojil vse, kar smo mu ponudili. Imamo nekaj modelov, ki niso bili mistri, so modeli, ki bodo morda nekoč še uspešni.

Vsi naši modeli so začetniki in za nobenega ne moremo reči, da je že zelo uspešen. Tudi Žan Cvet, ki je že leto in pol v tujini, je še vedno začetnik. Ne moremo ga primerjati z začetnikom v Sloveniji, ki v tujino še ni šel, ampak načeloma je za svetovno kariero šele začetnik," je povedal Erik Ferfolja, organizator in vodja lepotnega izbora.

Več izveš v intervjuju Erik Ferfolja: "Fantje se niso strinjali z izborom".