Nov izjemen uspeh Mitje Okorna: Angažiral ga je Will Smith!

Vsa Slovenija se veseli z režiserjem Mitjo Okornom, ki je pri nas že dolgo na seznamu najboljših režiserjev, zdaj pa so njegovo delo opazili tudi čez lužo. Produkcijska hiša Overbook, ki jo vodi igralec Will Smith, ga je namreč izbrala za režiserja nove hollywoodske mladinske filmske uspešnice.

Nov izjemen uspeh Mitje Okorna: Angažiral ga je Will Smith! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2017

Mitja je prevzel režisersko taktirko filma, v katerem bosta igrala zvezdnika, ljubljenca mladih po vsem svetu.

Potrjeno je namreč, da bo v filmu poleg Jadena Smitha, sina megazvezdnika Willa Smitha, zaigrala lepotica Cara Delevingne, ki je pred kratkim na klin obesila izjemno manekensko kariero in se posvetila igranju.

Film, ki je predelava romantične drame Life in a Year, je požel zanimanje še pred začetkom snemanja, saj mu kritiki zaradi srce parajoče zgodbe že napovedujejo velik uspeh.

K temu seveda pripomore močna igralska zasedba, ki bo v kinematografe zagotovo privabila še več privržencev tovrstnega žanra.

Da bo film režiral Mitja Okorn, pa je še češnja na vrhu torte, saj režiser slovenskega rodu velja za enega od najobetavnejših režiserjev na svetu.

Mitja je v preteklih letih ustvaril številne uspešnice, med katerimi je tudi film Pisma sv. Nikolaju, ki je bil na Poljskem razglašen za najboljšo komedijo zadnjih 25 let.

V tem letu ga je znana filmska revija Variety uvrstila med 10 najboljših evropskih filmskih talentov, ki jim letos napovedujejo največji uspeh.

Prav Variety je ob objavi razkril, da bo Mitja "po poljskih uspešnicah Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih režiral film Life in a Year po scenariju Jeffreyja Addissa in Willa Matthewsa.

Prav tako kot v filmu The Fault in Our Stars pred njim se zgodba v filmu Life in a Year, ki ga bo režiral Okorn, vrti okoli življenj mladih zaljubljencev in usodne bolezni.

Film se bo osredotočal na 17-letnika (Jaden Smith), ki se, potem ko izve, da je njegovemu dekletu (Cara Delevingne) ostalo zgolj leto dni življenja, zaobljubi, da bo v poslednjih 12 mesecev uvrstil življenjske mejnike, ki jih še imata skupaj.

Produkcija se začne to pomlad v Torontu, kjer se Mitja že pripravlja na začetek snemanja filma.

Ob prihodu v hotel Shangri-La je na svoj družabni profil napisal, da je bilo prav zabavno opazovati odziv zaposlene na recepciji, ko se je v hotel prijavil za rekordnih 94 dni.

Mitjo smo kontaktirali in vprašali, kako srečen je ob tako velikem mejniku v karieri, a je odgovoril, da za veselje nima časa, saj dela 24 ur na dan, sedem dni v tednu.

Ves ta trud se bo poplačal, ko bo film prišel v kinematografe po vsem svetu, a ga čaka še dolga pot.

Za zdaj nam je uspelo izvedeti le to, da bo prvi snemalni dan 10. april ter da se bo film predvidoma snemal 34 dni.

Napisala: Manja Stević (za Story)

Preberi še: Dakota Johnson: Razkrila podrobnosti snemanja 'intenzivnejših' prizorov z Jamiejem v filmu 50 odtenkov teme