Nogometaši in njihove pričeske

Na kakšne frizure prisegajo Samir Hadnanović, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankič in Andraž Kirn, smo izvedeli iz prve roke od Edisa Vukalića, ki skrbi za njihove pričeske.

Nogometaši in njihove pričeske (foto: story) story
20. 6. 2010

Glede na pozornost, ki jo namenjamo nogometu, ne preseneča, da so nogometaši že dolgo najpomembnejši znanilci trendov za moško modo.

Tega se zavedajo tudi sami, saj je znano, da nosijo prestižne obleke, vozijo najboljše avtomobile, imajo dragocene ure … In seveda skrbijo tudi za to, da imajo urejene pričeske.

Znanilec moške mode

Ko pomisliš na nogometaša Davida Backhama ne morete spregledati, da je Britanec vedno rad poskrbel za kakšno novo lasno presenečenje - včasih z načinom striženja oziroma britja, drugič z nenavadno barvo las … V zadnjem desetletju je gotovo prav on najbolj vplival na moško modo s svojimi bolj ali manj nenavadnimi pričeskami, zato ni čudno, da na spletu najdete celo virtualni sistem za oblikovanje las.

Tudi naši reprezentanti so zato zelo pozorni, kar se tiče pričesk, in Edis Vukalić, demonstrator za Joico Europe in lastnik Studia 4, je eden redkih, ki se lahko dotika njihovih glav.

“Vedno sem vesel teh fantov,” nam je zaupal Edis, ki je naše nogometne reprezentante postrigel tudi dan pred odhodom na svetovno prvenstvo.

“Vselej se pogovarjamo o vsem, le o nogometu ne. Tega imajo že dovolj. Sicer pa še mene sprašujejo, ali bodo šli v neki klub ali ne, tako da si lahko samo predstavljam, koliko podobnih vprašanj zastavljajo njim,” pravi Edis, ki je tudi sam nekoč treniral nogomet in ima prav zato tako pogosto v salonu na delovnem obisku nogometaše.

Edis Vukalić

Frizer nogometašev

Čeprav je Edis vesel vsakega, je zaradi svoje nogometne preteklosti med njegovimi strankami veliko nogometašev.

  • Samir Handanovič - Uglajen gospod

Golman naše reprezentance ima rad urejeno, skoraj gosposko pričesko, ki si jo redno pristriže vsakič, ko se vrne iz Italije. V Studiu 4 je tako skoraj vsak mesec že zadnjih sedem let. Glede frizure ima jasne zahteve in ni pripravljen na večje spremembe. Glede na to, da še nima nobenega sivega lasu, mu očitno niti Italijani niti dekle ne delajo preglavic.

  • Milivoje Novakovič - Dolgo je zakon

Po besedah frizerja Edisa Milivoje ostaja pri nogometni pričeski - torej daljših laseh, ki pa si jih redno pristriže, kadar pride iz Nemčije. Čeprav ga daljši lasje med igro običajno ne motijo, si pomaga tudi s trakovi v laseh. Novaković je prav pred odhodom na prvenstvo pomislil, da bi si lase malo bolj postrigel, vendar mu je Edis svetoval, naj ohrani dolžino, saj se mu zdi - glede na to, da je zelo visok in suh - primernejša za njegov podolgovati obraz in postavo.

  • Andraž Kirn - Če ni frizerja, se pobrije sam

Andraž si v svoji nogometni zavzetosti včasih težko najde čas za frizerja. Tako si je marsikdaj pomagal kar sam z brivnikom. Kadar pa obišče Edisa, mu vedno prepusti, da ga uredi po svoji zamisli, in z rezultatom je vedno zadovoljen.

  • Zlatan Lubijankić - Slovenski Beckham

Zlatan je človek vsakodnevnih sprememb in tako eden redkih naših nogometašev, ki svojemu frizerju Edisu vedno pusti proste roke. Imel je že vse - od irokeze do daljših in pobritih las! Spremlja modne trende in se jih tudi ne boji preizkusiti. Očitno mu je prav všeč, da je vsakič drugačen, čeprav je menda v zadnjem času, odkar je postal očka ljubke deklice, malce bolj umirjen.

Sonja Javornik za Story
Foto: Primož Predalič