Nicole Kidman se vrača v velikem slogu

Saj to je vendar ... Ne, to ni Heidi Klum! To je Nicole Kidman, ki je seksi kot kakšen profesionalni model smuknila v vlogo vamp ženske. Avstralka se je vrnila! To je storila z odličnimi filmi, ki veliko terjajo od nje.

7. 9. 2012

Pogled je izzivalen, usta nekoliko opolzko odprta, lasje pa skuštrani, kot bi imela za seboj dolgo noč. Roke se igrivo dotikajo dekolteja. Človek skoraj ne more verjeti svojim očem – za pobeljeno grivo in seksi pozami se skriva Nicole Kidman! Petinštiridesetletnico je za aktualno številko ameriške revije V Magazine fotografiral zvezdniški fotograf Mario Testino. In kako dobro je to storil!

"Čudovito, čudovito," je med fotografiranjem vedno znova vzklikal Mario, medtem ko je Nicole v rdečem perilu ali usnjenem mini krilu igrala vlogo prave vamp ženske. Sloviti fotograf je bil ob tem povsem iz sebe:

"Tako si vroča, da ni za zdržati! Poglej si svoje telo! Neverjetno!"

Vroča tudi v novem filmu

Toda Nicole Kidman ne bi bila Nicole Kidman, če bi nam svoje sanjsko telo predstavila kar tako, brez pravega razloga.

Avstralska igralka na ta način namreč promovira svoj najnovejši film The Paperboy, ki 5. oktobra prihaja v ameriška kina in v katerem je prvič pokazala ta videz pin up dekleta iz šestdesetih let. V tem trilerju Leeja Danielsa igra razvpito Charlotte, ki ljubi obsojenega morilca, tega pa upodablja John Cusack. Ker je trdno prepričana, da je njen izbranec nedolžen, najame dva novinarja, ki ju igrata Matthew McConaughey in Zac Efron, z namenom, da razjasnita primer. Toda stvari se zapletejo, ko se eden od njiju (Efron) zaljubi vanjo ...

Tudi v filmu je Nicole precej svobodnjaška in razuzdana, med drugim seksa z Efronom in v eni od scen urinira nanj, da bi ublažila pik meduze.

"Če to dobro služi vlogi, sem pripravljena storiti vse," razloži oskarjeva nagrajenka, katere življenje se je po rojstvu njenih hčerkic, danes štiriletne Sunday Rose in enoletne Faith Margaret, precej umirilo. Posledično se je znebila tudi medijskega vrveža okoli sebe. Sicer si je letos z vlogo v filmu Zajčja luknja ponovno prislužila nominacijo za oskarja, toda njeni predhodni filmi, kot so muzikal Devet, epska romantična vojna drama Avstralija z Hughom Jackmanom in triler Trespass z Nicolasom Cageem, še zdaleč niso izpolnili pričakovanj.

Ena od najboljših igralk

Zdaj bi se rada ponovno dokazala. V svojih novih vlogah spet provocira, kot je nazadnje to počela 'davnega' leta 1999 v filmu Široko zaprte oči, ki je nastal pod režijsko taktirko Stanleyja Kubricka in v katerem ji je družbo delal njen tedanji soprog Tom Cruise.

V ameriškem televizijskem filmu Hemingway & Gellhorn je letos ameriški javnosti že pokazala veliko gole kože. Svojo gibčnost pa je dokazala v vročih posteljnih scenah z igralcem Clivom Owenom. Film je osvojil kar 15 nominacij za emmyja. Veliko pohval lahko visokorasla Avstralka pričakuje tudi na filmskem festivalu v New Yorku, ki se začne 28. septembra. Tam jo bodo za njeno plodno filmsko ustvarjanje počastili s posebno svečanostjo.

"Nicole Kidman je ena od najboljših igralk, ki so trenutno dejavne v filmskem poslu," so že vnaprej sporočili organizatorji festivala in dodali:

"Vedno je iskala vloge, ki so kompleksne, drzne in zahtevne."

Prav takšna je tudi njena naslednja vloga v Nymphomaniacu, filmu v dveh delih slovitega režiserja Larsa von Trierja, ki govori o seksualnem razvoju neke ženske. Vanj so vključene tudi scene pravega spolnega občevanja. Ali pa vloga pred 30 leti umrle Grace Kelly, četudi je ta veliko manj odkrita ...

Z družino uživa na podeželju

Toda čeprav je Nicole trenutno polno zaposlena, ostaja njena prva prioriteta družina. Igralka zatrjuje, da od svoje velike ljubezni, 44-letnega kantri pevca Keitha Urbana, nikoli ni ločena dlje kot tri dni. Ko je na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu predstavljala film The Paperboy, je Keith v Sydneyju prekinil snemanje avstralske verzije kasting šova The Voice in se vkrcal v letalo, v katerem je preživel 35 ur le zato, da bi bil lahko ob svoji dragi.

"Keith je moja opora. Kadar je ob meni, je vse v redu," je njegovo potezo komentirala Nicole in dodala: "Kadar ga ni ob meni, pa se počutim, kot bi bila sama na odprtem morju."

Parček z otrokoma živi daleč stran od hollywoodskega vrveža, in sicer na velikanski farmi v bližini Nashvilla v ameriški zvezni državi Tennessee.

"Ni kraja, v katerem bi bilo življenje lažje," je izjavila v intervjuju za revijo USA Weekend in pojasnila:

"Keith tukaj živi že 20 let. Rada imam jug. Uživam v tem, da se tukaj vse odvija bolj počasi, da so vsi prijazni in da ni prometa."

V tem kraju Nic, kot jo ljubkovalno kliče Keith, nakupuje v trgovini z bio izdelki Whole Foods, sama zasaja sadje in zelenjavo, s svojo starejšo hčerko obiskuje tečaj španščine in skrbi za divjino, predvsem za prostoživeče purane in alpake na svojem posestvu.

Prav iz tega preprostega podeželskega življenja, ki ji vliva občutek domačnosti in skrbi za to, da postaja čedalje bolj neustrašna, Nicole črpa moč.

"S Keithom sva že tako dolgo v šovbiznisu, da se z njim soočava povsem pragmatično," pravi. Podelitve nagrad, negativne kritike in fotografiranja, kakršno je bilo na začetku omenjeno s Testinom, je po 29 letih dela v filmski branži ne spravijo več iz tira. Prizadene jo nekaj povsem drugega:

"Ne morem prenašati tega, da moja otroka jočeta ali pa mojemu možu ne gre dobro. To me zelo razburi, takrat hitro bruhnem v jok."

Vse drugo pa je pač le služba.