Nicole Kidman o svoji preteklosti

Ne le aristokratska, včasih celo vzvišena drža Nicole Kidman sta v javnosti dolgo vzdrževali prepričanje, da gre za zelo zadržano žensko in še bolj zadržano filmsko zvezdnico.

15. 2. 2011

Morda je celo res bilo tako, toda v 44. letu se je vendarle odločila odpreti.

"Po ločitvi od Toma Cruisa sem bila zelo razočarana, tudi z depresijo sem se nekaj časa bojevala," je letošnja nominiranka za oskarja za vlogo v filmu Rabbit Hole v mesečniku Marie Claire razložila v enem izmed zadnjih večjih intervjujev pred vsakoletnim filmskim dogodkom leta.

"Obdobje pred desetimi leti je bilo najtežje v življenju. Ne le zaradi ločitve, bila sem polovica najbolj prepoznavnega holivudskega para, kar je bilo zame sila stresno. Nobene možnosti nisem imela, da bi naredila korak zunaj zidov našega posestva in me pri tem ne bi zasledovali fotografi."

Kidmanova se je rodila v mestu Honolulu na Havajih, njen oče, dr. Antony David Kidman, je biokemik, klinični psiholog in pisec knjig; že nekaj časa ima pisarno v Sydneyju v rojstni Avstraliji. Mati Janelle Ann je strokovnjakinja za bolniško nego in, nadvse nenavadno, ureja moževa strokovna dela. Kidmani so se s Havajev v Avstralijo vrnili leta 1971, ko je bila Nicole stara štiri leta in še danes živijo na severu slikovitega sydneyjskega zaliva.

"Kar naprej sem mislila, da se moram žrtvovati, da sem lahko gospa Cruise. A še danes mislim, da sva imela zelo lep zakon, ki pa se je preprosto iztekel. Nikoli si nisem želela postati slavna, a sem bila tudi to zaradi ljubezni pripravljena sprejeti."

Kot bi obdobje ločitve od obsedenega scientologa Toma že tako ali tako ne bilo dovolj stresno, je Nicole takrat snemala tudi film The Hours, katerega tematika je genialna in mračnjaška hkrati, saj obravnava življenje pisateljice Virginije Woolf.

"Za nič mi ni bilo mar, včasih me je prijelo, da filma sploh ne bi začela snemati," je priznala.

"Producentom sem nekajkrat dejala, da imam dovolj, a mi k sreči niso dovolili oditi. Preprosto sem morala ostati v Angliji. Stati pred kamero. In delati."

Rezultat? Oskar za najboljšo žensko vlogo. O Cruisu, čigar priljubljenost je po ločitvi nenavadno in nevarno strmoglavila in je v Hollywoodu celo postal lik, od katerega uspešni studiji bežijo, ni povedala nič slabega. Nasprotno. Da je izredno delaven in predan poklicu, je dejala.

Nicole danes? Srečna je. Poročena je z avstralskim zvezdnikom kantrija Keithom Urbanom, s katerim imata dve hčeri, dveletno Sunday Rose in enomesečno Faith, ki jo je rodila nadomestna mati.

Nosečnost s Sunday Rose se je Nicole zdel čudež, saj pravi, da je zanosila le zato, ker je med snemanjem filma Avstralija plavala v vodah jezera Kununurra. Pojasnila je še, da je poleg nje po plavanju v tem jezeru zanosilo še šest žensk. Nicole je priznala, da je bilo skrivati novico o Faith zelo težko.

"Tako sem se veselila njenega rojstva, da sem želela to 'raztrobiti' vsemu svetu, a nisem mogla. S Keithom sva se namreč dogovorila, da je to samo najina stvar."

Iz zakona s Tomom ima še dva posvojena otroka, 18-letno Bello in 15-letnega Connorja. Nicole je še posebno hvaležna nadomestni materi, ki je deklico povila v Nashvillu v Tennesseeju.

"Naša družina je resnično blagoslovljena in tako zelo hvaležna, da smo dobili dar, našo malo Faith Margaret. Hvaležna sva vsem, ki so nama stali ob strani med tem procesom," so sporočili Kidmanovi. No, Urban - Kidmanovi.

Si vedela?

  • S Tomom Cruiseom sta se spoznala med snemanjem filma Dnevi grmenja. Je rimskokatoliške vere.
  • O scientologiji ne govori rada.
  • Leta 2006 se je njeno ime pojavilo v oglasu v časniku Los Angeles Times. Oglas je podpiral Izrael v spopadu s Hezbolahom.
  • V ZDA podpira demokratsko stranko.