Nicolas Cage in Alice Kim: Zaljubila sta se na prvi pogled

Po dveh propadlih zakonih se je Nicolas Cage na prvi pogled zaljubil v Alice Kim, ki ga je stregla v restavraciji. Drugo leto bosta proslavila desetletnico zakona.

4. 12. 2013

Resnici na ljubo Nicolas Cage ne slovi le po tem, da je odličen igralec, ampak tudi po neobrzdanem vedenju ter ljubezni do hitrih avtomobilov in na splošno dragih stvari. Predvsem pa po tem, da se rad sprosti ob kakšnem kozarčku alkohola in posledično poskrbi, da imajo policisti delo.

Zadnjič se je to zgodilo aprila 2011, ko so ga v New Orleansu aretirali zaradi nasilja v družini in kaljenja javnega reda in miru. Njegova soproga Alice Kim proti njemu ni hotela vložiti tožbe, pred policisti pa je izjavila, da se ne počuti kot žrtev. Z ameriškim igralcem je poročena skoraj deset let in prav ona je – po vsem sodeč – prva ženska v njegovem življenju, s katero bi utegnil dočakati starost.

Zaroka, poroka, otrok

Preden je spoznal Alice, je bil Nicolas Cage poročen dvakrat, z igralko Patricio Arquette in z glasbenico Liso Marie Presley. Od hčerke kralja rokenrola Elvisa Presleyja se je uradno ločil 16. maja 2004. Tri mesece pred tem, ko je dobil sodno odločbo, da je tudi uradno samski moški, je večerjal v losangeleški restavraciji Kabuki, ki slovi po odličnem sušiju. Stregla mu je 20 let mlajša natakarica korejskega porekla Alice Kim.

Takrat 40-letni igralec se je v trenutku zaljubil do ušes. Po prvem srečanju v restavraciji je Nicolas vsak večer zahajal v korejski nočni klub Le Privé, v katerem je prav tako delala Alice. To je počel, dokler je ni osvojil. In ko jo je osvojil, ni tratil časa, ampak jo je že po dveh mesecih razmerja zaprosil z diamantno-smaragdnim zaročnim prstanom, 30. julija 2004 pa sta zaplavala v zakonske vode. Poročila sta se na skromni ceremoniji na zasebnem ranču v severni Kaliforniji. Sin Kal-El se jima je rodil 3. oktobra 2005.

Policistom ni neznan

Čeprav se je po poroki precej umiril, je v javnost sem ter tja še vedno pricurljal kakšen njegov eksces. Eden se je zgodil 15. aprila 2011, v obdobju, ko je snemal film Ukradena. Takrat je v New Orleansu sredi ulice vinjen vpil na svojo soprogo in jo prepričeval, da je hiša, pred katero sta se znašla, njun dom. Zgrabil jo je za nadlaket in jo poskušal zvleči na dvorišče hiše, potem pa je ves besen s pestjo udarjal po parkiranih avtomobilih.

Policiji ga je prijavil taksist, ki se je slučajno znašel v bližini. Možje postave so ga obtožili fizične zlorabe in kaljenja javnega reda in miru ter ga odpeljali v pripor. Na prostost je prišel po dveh dneh, ko je plačal varščino v višini 11 tisoč dolarjev. Kaznovan pa je bil že leto dni prej, ker je v vinjenem stanju verbalno napadel goste v nekem bukareškem nočnem klubu. Ta incident se je zgodil v času, ko je v Romuniji snemal film Nevidni jezdec.

Soproga mu zvesto stoji ob strani

Ob nagnjenosti k alkoholu pa hollywoodski zvezdnik goji tudi strast do materialnih dobrin. V njegovi lasti so nekatere od najbolj čudnih stavb na svetu, med njimi velika piramida. Na pokopališču St. Louis v New Orleansu je dal zgraditi tri metre visoko piramido iz marmorja, ki bo njegovo zadnje počivališče.

Čeprav že tako stilsko zelo izstopa med preostalimi grobnicami, jo je 'obogatil' še z napisom 'omnia ab uno' (vse iz enega), s čimer je sprožil govorice, da je pripadnik rožnih križarjev. Stene njegovega dvorca krasijo razne preparirane živali, od redkih ptic do kuščarjev, kač in hobotnice. Njegov vozni park premore okoli 50 avtomobilov, med katerimi je več rolsrojsov, in 18 motorjev. Poleg tega ima zasebno letalo gulfstream in dve jahti. Vse to razkošje je pred štirimi leti padlo v oko davčnim uradnikom.

Obtožili so ga neplačevanja davkov, zato je tožil svojega finančnega svetovalca, ki mu je menda svetoval, naj kupuje nepremičnine, in ga 'silil' v dvomljive finančne poteze, ki bi ga utegnile stati na desetine milijonov dolarjev. Kljub vsem njegovim 'muham' mu soproga Alice ostaja zvesta, Nicolas pa je dojel, da je prav ona njegova edina opora in stalnica v življenju. Ko sta se letos pojavila na filmskem festivalu v Benetkah, so vsi svetovni mediji poročali o tem, da je njuna zakonska sreča neizmerna. Kaj pa je z njegovo grobostjo? Trudi se, da jeze nikoli več ne bo znesel nad ljudmi, ki jih ima rad ...