Nicki Minaj: "Je... se, suhice!"

Potem ko je prišel v javnost kontroverzen spot za pesem Anaconda, se reakcije javnosti še niso polegle. Nicki Minaj pa s svojimi izjavami samo še dodatno podžiga ...

Nicki Minaj (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2014

V intervjuju za neki ameriški časopis je Nicki izjavila, da večina ljudi ni dojela bistva pesmi Anaconda, s katero predstavlja videnje kritike družbe in napačne vrednosti, ki jih reklamirajo.

"Danes so lepe samo zelo suhe ženske. In s to pesmijo sem želela enostavno reči, je... se, suhice!"

Hkrati je dodala, da to ne pomeni, da jih sovraži, ker gre za ljubezen.

"Tudi sebe imam za vitko dekle," pravi v izjavi, ko brani svoj video Anaconda in ko javno pove, da svojega telesa ne namerava skrivati.

"Vse, ki so z menoj v videu, imajo veliko zadnjico in tudi one se ne skrivajo. Črnke se morajo počutiti enako seksi in pomembno kot belke. Nobena ženska se ne sme sramovati svojih oblin."

Najboljši primer za samozavestno damo je Beyonce, s katero je Nicki že sodelovala in za katero ima samo pohvalne besede.

"Beyonce pravi, da se ne smete pritoževati, pa naj bodo stvari še tako težke. Ženske, kot je ona, so živ dokaz, da kjer je volja, je tudi pot do uresničitve," pravi Nicki.

In kdo pravzaprav je Nicki Minaj?

Na glasbeni sceni je šele nekaj let, a se zdi, kot da je tam od nekdaj. Pravzaprav gre za umetni izdelek glasbene industrije, ki pa je stopil ven iz določenih smernic. To je storila s svojo domiselnostjo in specifičnim stilom oblačenja, seveda pa je pri vsem tem pokazala veliko mero talenta.

Vsi, ki ji zvesto sledijo, in tisti, ki z njo sodelujejo, je ne morejo prehvaliti. Uspešna je bila že s svojim prvim singlom Massive Attack s prvenca Pink Friday.

Zanimivo je, da je bila Nicki, preden je zaslovela, ena od najbolj dejavnih pomočnic v svetu hiphopa.

Sodelovala je z znanimi ustvarjalci, kot sta Usher in Mariah Carey. Pravzaprav je bila delovno dekle iz Queensa, ki je pač trdo delalo za preživetje. Ko ji je uspelo posneti prvo kompilacijo, pa je bil Lil Wayne odločen, da z njo podpiše pogodbo.

"Med odraščanjem sem opazovala nekatere izvajalke, ki so počele določene stvari. Pri tem sem si mislila, da jih pač moram posnemati, če želim uspeti. Raperke so takrat veliko govorile o seksu in mislila sem, da moram početi isto, čeprav mi ni bilo do tega ..." pripoveduje.

In res, Nicki ima že 10 let resnega fanta Safareeja Samuelsa, s katerim naj bi bila tudi zaročena. Nicki Minaj je raperka, ki se ponaša z največ hiti na legendarni ameriški lestvici Billboard Hot 100.

Napisala: Sandra Bratuša za revijo Story