Neža Drobnič: Rokovski bend je bil uporniško obdobje

“Vesela sem, da znam začutiti dogodke, ki mi pridejo na pot, in da iz vsake zgodbe izluščim kaj dobrega.”

11. 5. 2011

Rada ima petje, glasbo, nastope. Seznam hitro dopolni še z naravo in sladkarijami, in ko ob tortici klepetava o njenih različnih vlogah, mi pove, kako se je začela spogledovati z glasbo.

Pri sedmih je začela igrati violino, pri štirinajstih je s sorodniki ustanovila rokovski bend. Ko jo je oče, tudi glasbenik, slišal peti, ji je zaradi nepravilne tehnike predlagal učenje solopetja – in pot je bila začrtana. Kje in kdaj Nežo lahko slišiš, poglej na www.nezadrobnic.com.

Glasbena ustvarjalka

Nekaj časa sem pela spremljevalne vokale s Tabuji, Jadranko Juras, Neisho in drugimi, potem pa sem z ekipo posnela avtorski album Drobne stvari, s katerim sem zelo zadovoljna. Ni pa bilo tako lahko, kot se morda sliši – kot vodja sem nosila odgovornost in bila tudi glavni motivator. Snemali smo dobro leto, pesmi pa so nastale že prej. Izmed vseh svojih besedil sem izbrala tista, ki so najbolj skladna z rdečo nitjo albuma.

Učiteljica petja

Poučevanje imam zelo rada in nekaj najlepšega je, ko nekoga osvobodim meja in mu pomagam izbrisati zakoreninjene ideje, da nima glasu ali da ne more peti. Veliko je namreč takih, ki imajo talent, a se ga sploh ne zavedajo, nekateri pa so zaprti in si ne upajo peti, zato moraš biti poleg pedagoga tudi dober psiholog, da učencem pomagaš iti prek tega.

Ljubiteljica narave

Veliko časa preživim na prostem. Rada plezam, hodim v hribe, pozimi smučam (po smučiščih in turno), poleti deskam. Ker sem človek narave, sem se odločila tudi za študij na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju. V naravi dobim navdih za glasbo, in ker menim, da ti dve področji lepo sovpadata, razmišljam celo o tem, kako bi glasbo in hortikulturo povezala v poslovnem smislu.

Kmalu nevesta

Maja se bom poročila. Od zaroke je minilo že kar nekaj časa (Miha me je zaročil na Mont Blancu) in odločila sva se, da bo zdaj pravi trenutek. Na ‘poročnem’ potovanju sva bila že januarja, in sicer po Siriji, Jordaniji, Egiptu in Izraelu, zagotovo pa bova šla tudi po poroki kam, verjetno v hribe, ker jih oba obožujeva.

Preprosto ona

Če bi se morala na kratko opisati, bi rekla, da sem spontana in iskrena, da potrebujem čas zase in da sem v življenju imela že veliko preizkušenj, iz katerih sem se naučila, da se splača potruditi in da
se trud obrestuje.

Osebna izkaznica

Starost: 24 let

Všeč so ji: šanson, džez, klasična glasba, kakovosten pop, gospel Igra: violino, klavir, uči se kitaro

Besedilo: Manca Kraševec, fotografija: Aleksander Štokelj, stiliranje: Manca Čampa, oblačila: Neža nosi majico Massimo Dutti, ličenje: Nika Veger, frizura: Sanja za frizerski salon The Star