Nevoščljivost in bes slavnih

Zavist se prikrade tudi v življenja slavnih in bogatih, kar dokazuje nešteto primerov zvezdniških izpadov, zabeleženih na kameri. Največ težko sprejetih 'porazov' je zaslediti pri igralcih, glasbenikih in športnikih na pomembnih slavnostnih dogodkih. Velikokrat so dokazali, da svojim kolegom preprosto ne privoščijo zmage.

Lady Gaga (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2013

Kanye West

Zmagovalec med zmagovalci 'težkokategornih zavistnežev' je prav gotovo raper Kanye West, ki je zaradi tega že večkrat postal prava senzacija. Prvi neuraden izpad je imel v zaodrju ameriških glasbenih nagrad leta 2004, ko se je na ves glas pritoževal nad tem, da ni prejel nagrade. Leta 2006 se je vendarle opogumil in skupini, ki je prejela nagrado v kategoriji najboljši video, iz rok izruval mikrofon in zavpil, da je bil oropan nagrade. Kanye se takrat ni ustavil, saj je na odru glasbenih nagrad MTV nastopil še v vlogi advokata za pevko Beyoncé. Taylor Swift je obnemela, ko je njen zahvalni govor nesramno prekinil in izjavil, da mu je žal, vendar da je najboljši video vseh časov posnela Beyoncé.

Chris Brown

Chris Brown, r'n'b pevec in razvpit razgrajač, ki je pretepel pevko Rihanno, ni le nasilen in agresiven, tudi užaljen je hitro. Na letošnjih grammyjih je deloval 'rahlo' razočarano, ko je nagrada za najboljši sodoben album romala v roke rivalu Franku Oceanu. Ko je ta vstal in se podal na oder, je v dvorani zabučalo in prav vsi so vstali s svojih sedežev. No, skoraj vsi - Chrisu se to ni zdelo potrebno. Menda poteza ni imela nobene povezave z delikatno belo moško obleko ali dejstvom, da je bil poražen, temveč s sporom, ki sta ga imela pevca na parkirišču teden dni pred podelitvijo grammyjev. Če verjamete.

Eddie Murphy

Tudi oskarji so zanimivi. V tekmovanju za največjega poraženca leta 2007 je domov odpeketal igralec Eddie Murphy. Dobesedno! Igralec se je tistega leta potegoval za oskarja za stransko vlogo v filmu Dreamgirls. Zlati kipec je na koncu romal v roke Alanu Arkinu, in čeprav je Eddie nasmejano ploskal igralskemu kolegu, so očividci za njim izdali tiralico. Eddie je namreč v znak protesta zapustil prizorišče. Še danes se ugiba, ali se je prav tako iz protesta nekaj let pozneje odpovedal povezovanju prestižnih nagrad, saj so ga producenti želeli za voditelja 84. podelitve oskarjev.

Faith Hill

Leta 2006 sta se na kantri glasbenih nagradah za najboljšo žensko vokalistko leta potegovali pevki Faith Hill in Carrie Uderwood. Ko je napovedovalec v najbolj napetem trenutku tik pred razglasitvijo izrekel ime Carrie Underwood, je Faith Hill v kamero jezno in želo očitno izrekla besedo: "Kaj?" in v znak protesta v zrak vrgla roke. V tistem trenutku vidno razočarana Faith je pozneje dejala, da je bilo to izrečeno v šali. Ji verjamemo?

Lil Kim

Zamere so lahko tudi globlje, kar je dokazala raperka Lil Kim, ki je dolgo sedela na prestolu z nazivom Queen B highness. Mala Kim je namreč vrsto let veljala za pravo kraljico med ženskimi raperkami. Njene čevlje zdaj nosi Nicki Minaj - Lil Kim jo je namreč obtožila kraje. Prav ste slišali, užaljena raperka je Minajevo obsodila kraje stila, s katerim se je želela spet povzpeti na svoj prestol. To ji še ni uspelo, morda pa bo zdaj preizkusila še kakšno novo taktiko.

Gisele Bündchen

V vlogi odvetnice se je poleg Kanyeja Westa, ki je vskočil za Beyoncé, preizkusila tudi manekenka Gisele Bündchen. Žena igralca ameriškega nogometa Toma Bradyja, ki igra za ekipo New England Patriots, je po izgubljeni tekmi na Superbowlu svojemu dragemu skočila v bran, ko je slišala razjarjeno vpitje oboževalcev. Ker so se z glasnimi opombami spravljali nad njenega moža, je dobra žena Gisele ravno dovolj na glas izrekla naslednje besede: "J...ti, moj mož ne more hkrati ujeti in vreči žoge!"

Madonna proti Eltonu Johnu

Precej legendaren je večletni 'spor' med Eltonom Johnom in Madonno, ki sta letos končno zakopala bojno sekiro (oziroma jo je Elton pospravil v kot). Ne samo da je Elton večkrat javno napadel kraljico popa in jo obtožil, da ne zna peti, v enem izmed številnih sovražnih govorov, naperjenih proti Madonni, je dejal celo, da bi jo morali preprosto ustreliti, ker poje na plejbek. Izjavil pa je tudi, da je njena kariera v zatonu, da je največja p****ca, ker je zlobna do Lady GaGa, in da je videti kot striptizeta.

Na Madonno se je precej glasno spravil tudi njegov mož David Furnish, ki se je spotaknil ob njene (ne)igralske sposobnosti. Elton in David sta se odločila, da se ji opravičita, potem ko so se vsi trije hkrati znašli v restavraciji v Franciji. Strahopetno sta k njeni mizi poslala pisno opravičilo, ki ga je Madonna sprejela. Seveda sta v znamenje hvaležnosti poravnala tudi račun za večerjo. V medijih sta skesano razkrila, da jima je nerodno in da se bosta od zdaj osredotočala zgolj na pozitivne stvari v življenju.

Madonna proti Lady GaGa

Niti kraljica pop  Madonna ni povsem nedolžna in kakšen siv las je dobila tudi po zaslugi spora, ki ga ima z Lady GaGa. Med vajo za nastop v Tel Avivu je Madonna prepevala svojo rahlo spremenjeno uspešnico Express yourself – začinila jo je namreč s pesmijo Born this way, ki jo izvaja Lady GaGa.

Pesmi je na koncu večkrat dodala še stavek "Ona ni jaz", ki ga je pozneje v enem izmed intervjujev pojasnila. Novinarka jo je vprašala, kaj si misli o pesmi Lady GaGa, in Madonna je izjavila: "Obožujem jo, sploh ker sem jo pomagala napisati." S tem je želela povedati, da gre za očitno plagiatorstvo. Spor se je nadaljeval z izjavo Lady GaGa, ki je platinasto divo označila za zaostalo.

Manja Plešnar za revijo Story