Neusahljiva Beyoncé

Angelskemu glasu, prelepemu obrazu in oblikovanemu telesu, ki se pozibava v ritmih r’n’b-ja, zna Beyoncé vdihniti energijo, ker v njej vre strast do vsega, kar po?ne.

31. 1. 2008

Beyoncé je bila že kot majhna deklica zagnana in odločena uspeti. Prve grižljaje slave je okusila po zaslugi očeta Matthewa, ki je pri hčerinih devetih letih ustanovil skupino Destiny’s Child. Dekleta, ki so z vsakim dnem vidno dozorevala, so stopila v ospredje in pokazala svoje atribute, med katerimi jih je največ premogla ravno Beyoncé.

Zgodba, ki se je za ‘bootylicious’ dekleta po številnih uspehih zaključila, se je za mlado Beyoncé šele začela, kajti odločila se je uspeti tudi na samostojni glasbeni poti in dokaz, da je bila njena odločitev pravilna, je bil že prvi samostojni hit Crazy in Love. Z njim je v njeno življenje zapihal svež veter in leta 2003 je izdala še svoj prvi album Dangerously in Love, s katerim je dobesedno okupirala svetovne lestvice.

Neutrudno naprej

Vzporedno z glasbenimi uspehi se je Beyoncé podala na filmska platna – zaigrala je v komedijah Austin Powers v Zlatotiču in Rožnati Panter, njen zadnji igralski projekt, za katerega pravi, da je bil tudi najtežji od vseh, pa je bil muzikal Sanjske punce.

Po napornih snemanjih muzikala, ki so se močno razlikovala od snemanja videospotov, se je odločila ponovno posvetiti glasbi in v duetu s kolumbijsko glasbenico Shakiro spet pretresla svetovne glasbene lestvice, hit Beautiful Liar pa uvrstila na svoj drugi album B’Day, ki je septembra izšel točno na njen 25. rojstni dan.

Korak v modni svet

Mladenka, ki je v četrtini svojega življenja dosegla več kot povprečen človek v vsem življenju, pa kljub izredno uspešni glasbeni in igralski karieri ni zaspala na lovorikah, ampak je poiskala nove izzive na drugih področjih. Čeprav se kot najstnica ni pretirano zanimala za modo, se je njen pogled na lepe obleke z odraščanjem spreminjal in skupaj z mamo Tino, ki je tudi njena osebna stilistka, sta ustanovili modno znamko House of Dereon.

Le predstavljaš si lahko, kako močna je sila dveh karizmatičnih žensk, ki se odlično razumeta in pri nastajanju oblačil upoštevata mnenje druga druge. Da ima Beyoncé občutek za estetiko, že od nekdaj poudarja njena mama, ki z veseljem upošteva hčerine ustvarjalne namige, ki – ne boš verjela – prihajajo tudi iz zvezdniških sanj.

Ko ugasnejo žarometi

Čeprav Beyoncé živi sanjsko življenje, si včasih zaželi, da se v javnosti za njo ne bi obračalo toliko radovednih oči. Pohvalno pa je, da kljub svetovni slavi ostaja preprosto dekle, ki se za domačimi vrati najraje sprehaja bosa in z razmršenimi lasmi. Zaveda se, da njeno telo ni ustvarjeno po merilih sodobnih manekenk, a si tega ne žene k srcu, saj preveč rada kaj dobrega prigrizne. Z leti je sprejela svoje telo in obline, zato se šele zdaj zares dobro počuti v svoji koži. “Ni popolno, je pa pravo!’’ pravi Beyoncé, ki na svojem telesu najraje občuduje trebušne mišice.

To, da je zadovoljna s svojim življenjem, se vidi navzven. Njen obraz je nasmejan tudi zaradi srečne in goreče ljubezni, ki jo že od leta 2002 prejema od svojega dragega Jay-Z-ja. Za Cosmopolitan je že lansko leto priznala, da si z njim ne želi velike poroke. In ta dan je tudi napočil – decembra, ko sta obiskala Pariz in tam na skrivaj skočila v zakon. Danes ju na ta dan spominjata tetovaži začetnic drug drugega, ki sta si ju umislila namesto klasične izmenjave prstanov. Torej ni več dvoma, da zvezdnica sledi svojemu življenjskemu motu: “Živi, ljubi in bodi ljubljen.’’ Le še ena malenkost v tej zgodbi uspeha manjka ... otrok.

Metka Pravst