Neobičajni konjički zvezdnikov

Zbirate prtičke, znamke ali modele letal in mislite, da je vaš konjiček nenavaden? No, le mirno, ni ravno tako! Pomislite raje, kaj bi zbirali, če bi imeli denarja na pretek in če bi vam bile na razpolago prav vse materialne dobrine tega sveta.

Angelina Jolie med drugim slovi tudi kot strastna zbirateljica nožev, ki jih obožuje že od rane mladosti.  (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2013

Morda bi se v tem primeru v prostem času navduševali nad kakšnimi zelo neobičajnimi stvarmi, kot to počnejo nekateri slavni obrazi, med katerimi imajo nekateri zelo presenetljive hobije.

Leonardo DiCaprio

Po nekaterih podatkih ima eden najboljših igralcev na svetu, za katerim norijo ženske s celega planeta, eno od največjih zbirk figuric akcijskih junakov na svetu. Natančna številka sicer ni znana, ker jih Leo sem ter tja prodaja na dražbah, da bi zbral čim več denarja za svoj dobrodelni sklad. Znano pa je, da ima največ figuric likov iz Vojne zvezd, pohvali pa se lahko tudi z izredno redkim primer­kom priljubljenega He-Mana iz leta 1982.

Johnny Depp

Temnolasega igralca, ki je pred kratkim dopolnil okroglih 50 let, obožujejo številne ženske, on pa obožuje igranje z barbikami. Včasih je imel izgovor, da se z njimi igra skupaj s svojima otrokoma, zdaj, ko sta sin in hčerka že preve­lika, da bi se igrala z barbikami, pa priznava, da si včasih kar sam krajša čas z njimi.

A tudi v tem primeru je našel primeren razlog – pojasnil je, da to počne zato, da bi lahko bolje raziskal like, ki jih mora odigrati. "Enkrat sem raziskoval različne like s pomočjo barbike, kar pa niti slučajno ni bilo všeč moji hčerki, ki mi je rekla: 'Očka, prosim te, nehaj to početi, govori s svojim normalnim glasom!'," je razkril Johnny.

Tom Hanks

Igralcu eno od največjih strasti v življenju predstavljajo ... pisalni stroji! Včasih mora za prevoz pisalnih strojev z raznih koncev sveta plačati veliko več, kot so vredni. Ima jih več kot 100, nekateri med njimi pa so bili izdelani v davnih tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so jih šele začeli izdelovati. Tom je razkril, da je nekoč kupil pisalni stroj iz Avstralije, vreden pet dolarjev, za prevoz do Amerike pa je odštel še dodatnih 85 dolarjev.

Will Smith, Tom Cruise in David Beckham

O igralcu Tomu Cruiseu smo slišali in prebrali že toliko nenavadnih stvari, da nas pravzaprav nič več ne more presenetiti. Niti to ne, da ima poseben prostor za mečevanje. Da bi bil njegov konjiček bolj zabaven, je nagovoril svoja tesna prijatelja, igralskega kolega Willa Smitha in upokojenega nogometaša Davida Beckhama, da se mu pridružita. In tako so sestavljali prave tri mušketirje. Nekoč je simpatični Will celo komentiral njihovo dejavnost: "Nimamo dovolj časa, da bi se družili sami, v troje, tako da je mečevanje dober način druženja, poleg tega pa nas povezuje."

Angelina Jolie

Vsekakor se to, da igralka kot skrbna in predana mama svojim šestim otrokom pogosto kupuje nože, sliši nenavadno ali celo šokantno. A tako pač je, Angelina je namreč znana po tem, da je nora na nože in vse vrste bodal. Prvega ji je kupila njena mama, in sicer za 11. rojstni dan.

Angelina pojasnjuje, da se s svojimi otroki odkrito pogovarja o vseh stvareh, med drugim tudi o svoji strasti do tega nevarnega predmeta. Znano je tudi, da je kot uporniška najstnica rezala samo sebe, o čemer pravi: "Zbiram bodala in nože, že od nekdaj jih imam ob sebi. Rezala sem se zato, da sem občutila bolečino, da sem se počutila živo, to je imelo name terapevtski učinek."

Rod Stewart

Britanski roker je nor na makete vlakov in železniških prog. Zelo rad se pohvali s tem, da ima repliko newyorške železniške postaje Grand Central iz štiridesetih let 20. stoletja. Ta replika je bila nekoč celo objavljena na naslovnici neke revije o železnicah, na kar je Rod zelo ponosen. Pravi, da je na to naslovnico bolj ponosen kot na naslovnico legendarne glasbene revije Rolling Stone, ki jo je krasil.

Quentin Tarantino

Kontroverzni režiser ima doma dokaj veliko zbirko družabnih iger, zasnovanih na televizijskih serijah. V njegovem primeru gre za precej stare serije, kot sta I Dream of Jeannie iz leta 1965 in The Dukes of Hazzard iz leta 1979.

George Lucas

Poznamo ga kot scenarista in režiserja največjih filmskih uspešnic, kot sta Vojna zvezd in Ameriški grafiti, zato z njegovim imenom večinoma povezujemo akcijo in vznemirjenje. No, to, kar George rad počne v prostem času, pa je precej neobičajno in daleč od adrenalinskega – najraje sedi v parku in hrani veverice.

Lisa Kudrow

Hobi zvezdnice humoristične serije Prijatelji sicer ni prav nič neobičajen, a ga vseeno velja omeniti. Lisa namreč preprosto obožuje biljard, ki ga igra vsakič, ko najde vsaj malo prostega časa.