Nenaklepni umor: Zdravnik kriv za smrt Michaela Jacksona!

Porota je po dveh dneh odločanja izrekla razsodbo za zdravnika Conrada Murraya. Spoznala je, da je kriv nenaklepnega uboja v primeru smrti Michaela Jacksona.

14. 11. 2011

Murrayu grozita do štiriletna zaporna kazen in odvzem dovoljenja za opravljanje zdravniškega poklica.

Zaporna kazen je postala zelo verjetna, ko je sodnik Michael Pastor po izreku odločitve porote ukazal, da Murraya odpeljejo v zapor do 29. novembra, ko bo izrekel svojo sodbo.

Ob branju odločitve porote je po pisanju ameriških medijev pred sodno dvorano v Los Angelesu zavladalo veliko navdušenje oboževalcev kralja popa Michaela Jacksona, nekdo pa je veselo kriknil tudi v sodni dvorani.

Sojenje trajalo mesec in pol

Med sojenjem, ki je trajalo mesec in pol, je tožilstvo 58-letnemu Murrayu poskušalo dokazati, da je glasbeniku junija 2009 nepremišljeno vbrizgal smrtonosni odmerek močnega anestetika propofol.

Obramba je trdila, da je bil 50-letni Jackson zasvojen z zdravili na recept in si je anestetik vbrizgal sam, nad čimer Murray naj ne bi imel nadzora.

Michael Jackson je umrl 25. junija 2009, star 50 let, zaradi zaužitve prevelike količine pomirjeval proti nespečnosti.

Murray je od Jacksona na mesec dobival 150.000 dolarjev zato, da je lahko zvezdniku redno zagotavljal pomirjevala, med katerimi je bil tudi propofol. Gre za močno pomirjevalo, ki ga dajejo le v bolnišnicah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri