Nekdanji zvezdnik serije Prijatelji policiji pomagal razrešiti zločin

V hiši soseda igralca Davida Schwimmerja je nastala prava drama, ko je moški, ki je v kopalnici seksal s transseksualno prostitutko, ugotovil, da ga je 'obiskal' vlomilec.

David Schwimmer je najbolj zaslužen za rešitev neobičajnega incidenta.  (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2014

Sedeminštiridesetletni igralec David Schwimmer, ki ga še vedno najbolje poznamo po vlogi dr. Rossa Gellerja v nekdaj izredno priljubljeni humoristični seriji Prijatelji, v zadnjem času polni medije. Pa ne zato, ker bi ponovno začeli snemati serijo, ki so jo ukinili pred 10 leti, in tudi ne zato, ker bi mu uspel kakšen drug igralski podvig, ampak zaradi nečesa povsem drugega. David je namreč najbolj zaslužen za rešitev, milo rečeno, neobičajnega incidenta.

Newyorškim možem postave je omogočil, da so pregledali posnetke njegovih nadzornih kamer, potem ko so se v njegovi soseščini East Village sprli njegov sosed, transseksualna prostitutka in osumljeni 21-letni Robert Rainey. Slednji je vlomil v stanovanje igralčevega soseda in poskušal ukrasti prenosni računalnik.

Davidov sosed, ki je ostal anonimen, je v kopalnici ravno seksal z omenjeno prostitutko, ko je opazil, da se po njegovi hiši sprehaja vlomilec. Namesto da bi takoj poklical policijo, ga je začel loviti, oborožen z žepnim nožem. Ko ga je dohitel, sta se stepla, končalo pa se je tako, da je nepridiprava z nožem porezal po obrazu. Pretep, po katerem je vlomilcu uspelo pobegniti, se je začel v hiši, končal pa zunaj. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so opazili, da ima David postavljene nadzorne kamere, zato so ga prosili za pomoč. Zvezdnik jih je z veseljem sprejel v svoj razkošni dom in jim dovolil, da pregledajo vse posnetke, na podlagi katerih so policisti, ki so imeli pred tem na voljo le izjave vpletenih v prepir, Raineyju odvzeli prostost in ga obtožili vloma, ropa, kriminalnega posedovanja orožja in napada.

Dober sosed

Ta naravnost bizarni dogodek je poskrbel, da bodo ljudje iz njegove soseščine na Davida gledali povsem drugače kot do zdaj. Igralec je bil v zadnjih letih namreč glavna tarča kritik svojih sosedov, ker je staro stanovanjsko hišo z zgodovinsko vrednostjo, ki jo je leta 2010 kupil za štiri milijone ameriških zelencev, takoj porušil in na istem mestu nekaj let gradil razkošnejše stanovanje. "Pred štirimi leti bi rekel, da je zaradi obnovitvenih del in podobnih stvari prav on najmanj priljubljen tip v naselju, a se je izkazal kot dober sosed. Vesel sem, da je pomagal policiji," je dejal Jayson Fillermutter, eden od njegovih sosedov.