Nekdanji otroški zvezdnik Corey Feldman razkriva pedofilijo v Hollywoodu

V svoji knjigi spominov Coreyography, ki je na knjižne police prišla 28. oktobra, Corey Feldman, velik otroški zvezdnik osemdesetih let, ponovno 'govori' o spolnem nadlegovanju.

Njegovega prijatelja so  pri 11 letih posilili (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2013

Dvainštiridesetletni igralec Corey Feldman, znan predvsem po vlogah v filmih Guniji in Ostani z menoj, se je v svoji biografiji lotil zelo boleče teme – med drugim je pisal tudi o spolnem nadlegovanju, ki sta ga z njegovim kolegom Coreyjem Haimom, soigralcem iz komedije Vozniško dovoljenje, doživljala na začetku kariere.

Oba sta bila odvisna od mamil

Že leta 1986, med snemanjem komične romantične drame Lucas, je Haim Feldmanu priznal, da ga je neki moški prepričeval, da je povsem normalno, da imajo starejši moški in mladi dečki v tem poslu spolne odnose in da to počnejo prav vsi. Feldman piše tudi o tem, da je Haim pristal na to, da ga starejši moški sodomizira. Sicer pa je bil tudi sam žrtev spolne zlorabe, zlorabil pa ga je moški, ki mu v knjigi pravi Ron. Gre za asistenta, ki ga je angažiral njegov oče.

Igralec trdi, da ga je Ron hkrati vpeljal tudi v svet mamil. Tako Feldman kot Haim sta se dolga leta borila z odvisnostjo. Feldmanova odvisnost je vrhunec doživela leta 1990, ko so ga aretirali zaradi posedovanja heroina. Po še dveh aretacijah se je ozdravil odvisnosti, kar pa na žalost ni uspelo njegovemu kolegu Haimu, ki je leta 2010 umrl zaradi prevelikega odmerka različnih zdravil. "Coreyja so posilili, ko je bil star komaj 11 let in – kot številne druge žrtve – se je zatekel k mamilom, ki so lahek, a tragičen način, da pobegneš pred bremenom sramu," je izjavil Feldman za dnevnik New York Daily News.

Mogotec ga je zlorabljal

Corey Haim pa je dve leti pred smrtjo v intervjuju za revijo People spregovoril o svojih težavah: "Zavedal sem se vsega, kar se je zgodilo, in bilo mi je neprijetno zaradi tega. Šele prišel sem v Hollywood in bil sem mlad, zagret mulec. Ti vampirji pa so me hranili z mamili. Delno krivim samega sebe, a zdaj se bolj zavedam vsega, kar se je zgodilo. Do neke mere sem se sprijaznil s tem, kar se je zgodilo, a stvari, ki se ti zgodijo v otroštvu, puščajo dosmrtne brazgotine."

Feldman pa je že leta 2011 v nekem intervjuju zatrdil, da je za Haimovo smrt kriv neimenovani hollywoodski mogotec, ki ga je zlorabljal, in dodal, da je pedofilija bila in ostala največja težava in najmračnejša hollywoodska skrivnost.