Nekdanji James Bond je ponosen na obline svoje soproge

Igralec Pierce Brosnan je zaradi zahrbtne bolezni izgubil dve najpomembnejši osebi v svojem življenju. Njegove rane je zacelila Keely Shaye Smith, s katero se je poročil po sedmih letih razmerja.

Pierce Brosnan (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2014

Konec junija je Pierce Brosnan ponovno preživljal družinsko dramo. Za rakom na jajčnikih je v 42. letu starosti umrla njegova posvojenka Charlotte. Ta irski igralec pa zaradi te zahrbtne bolezni ni prvič izgubil ljubljene osebe. Zgodovina se je na žalost ponovila. Za isto boleznijo je namreč umrla tudi njegova prva soproga, avstralska igralka Cassandra Harris, mama Charlotte, ki jo je igralec posvojil v času zakona.

Ko je izgubila boj z rakom na jajčnikih in za seboj pustila tri otroke, je bila le dve leti starejša od Charlotte. Pierce je Cassandro spoznal leta 1977, kmalu potem ko je zapustil dramsko šolo. Prvo srečanje z njo je opisal z besedami: "Kakšna prelepa ženska. Nikoli nisem niti pomislil, da bi lahko z nekom preživel toliko let svojega življenja. Nisem je želel zapeljati, z njo nisem hotel imeti le avanture, ampak sem hotel uživati v njeni lepoti in v vsem tistem, kar mi je predstavljala."

Ljubezen na prvi pogled

Ko je šarmantni zvezdnik leta 1994 sprejel vlogo v filmu o Jamesu Bondu z naslovom James Bond – Zlato oko, je v njegovo življenje že vstopila nova ženska, privlačna črnolaska Keely Shaye Smith, sicer znana televizijska voditeljica. Spoznala sta se leta 1994 med dopustom v Mehiki, kjer je igralec tri leta po Cassandrini smrti s svojim sinom Seanom brezvoljno 'visel' ob bazenu. Ko se je izza vogala kar naenkrat prikazala Keely, je bil to zanj po dolgem času svetel trenutek, saj mu je bila v trenutku všeč. Keely se je z njim dogovorila za intervju na plaži in kmalu sta oba kar prekipevala od čustev. Šlo je za ljubezen na prvi pogled.

Kljub takojšnji obojestranski simpatiji pa je minilo kar sedem let, preden sta se sprehodila do oltarja. Keely je na televizijski mreži NBC delala kot voditeljica šova Nepojasnjene skrivnosti, ki so ga predvajali v udarnem terminu in ga je vodila med letoma 1994 in 1997. Poleg tega se je šest let ukvarjala s težavami zaščite okolja na televizijski postaji ABC. Za svoje prispevke je dobila številne nagrade za promoviranje zaščite okolja. Zahvaljujoč njej je tudi Pierce postal goreč naravovarstvenik. Večno zvestobo sta si zaobljubila leta 2001 na Irskem, pred tem pa sta se jima rodila dva otroka. Njun sin Dylan Thomas je luč sveta ugledal 13. januarja 1997, 27. februarja 2001 pa je na svet prijokal še Paris Beckett.

Ob sebi ne potrebuje barbike

Ko ga je vloga Bonda izstrelila v orbito največjih hollywoodskih zvezdnikov, je Brosnan seveda postal tudi tarča številnih tabloidov. Ker pa rumeni mediji nikakor niso mogli izbrskati niti ene njegove zunajzakonske avanture, so začeli posmehljivo pisati o njegovi drugi soprogi. Med drugim so se razpisali o tem, da je Keely za šarmantnega igralca le avantura, ki bo kmalu minila. Keely, ki se že dolga leta bojuje z odvečnimi kilogrami, pa je bila nekoč celo razglašena za najdebelejšo žensko v Hollywoodu. Toda Brosnan je eden od redkih hollywoodskih megazvezdnikov, ki mu dejansko ni mar, da ob sebi nima barbike.

Celo nasprotno, že večkrat je javno poudaril, da sicer podpira soprogo pri njenem prizadevanju, da bi se znebila odvečnih kilogramov, da pa ga ti odvečni kilogrami niti najmanj ne motijo. "Ljubim vsak gram na njej," navdušeno prisega na ženstvene obline svoje najdražje. Možakar, ki je imel ob sebi eno najlepših žensk na svetu, torej dokazuje, da mu stereotipna lepota nič ne pomeni, če je ne spremljajo čustva, zvestoba in pamet. Ker se je moral na žalost še pred nekaj meseci spoprijeti z bolečo izgubo posvojenke, ki se je – podobno kot njena mama – tri leta bojevala z rakom, še kako dobro ve, da sta zdravje in življenje z ljubljenimi ljudmi veliko pomembnejši od površinskih vrednot.