Nekdanja soproga Clinta Eastwooda spregovorila o ločitvi

Dina Eastwood, nekdanja soproga igralca Clinta Eastwooda, je priznala, da je bila ločitev zanjo najhujša stvar, ki jo je doživela. Kljub grenkemu koncu ljubezenske zgodbe pa je ponosna, da je bila poročena z dobrim človekom.

Clint Eastwood (foto: arhiv E!) arhiv E!
17. 12. 2013

Dva meseca po tem, ko je vložila zahtevo za ločitev od 83-letnega hollywoodskega zvezdnika Clinta Eastwooda, je 48-letna Dina Eastwood, rojena kot Dina Marie Ruiz, v šovu voditeljice Bethenny Frankel spregovorila o koncu svojega 17-letnega zakona s slovitim igralcem in režiserjem. Med drugim je izjavila, da si nikoli ni mislila, da bo morala pri 48 letih začeti znova:

"Nikoli si nisem mislila, da se mi bo to zgodilo, nihče si ni. Nisem si mislila, da bodo turbulence in da se bodo dogajale bizarne stvari. Mislila sem, da bo zelo kul, da bova za vedno živela v istem mestu in hodila na isti kraj na pijačo. Tega pa nisem dobila." Razkrila je, da je bilo zanju usodno sedmo leto zakona, saj je tedaj – kljub temu da je bila močno zaljubljena v Clinta – občutila znake, da bi njun zakon lahko razpadel.

"Občutila sem znake, ne vem, ali jih je občutil tudi on, sama sem jih zagotovo," je dejala in dodala, da nezvestoba ni razlog za ločitev. Zahtevo za ločitev je vložila zato, ker je dojela, da jima nikoli več ne bo uspelo obnoviti razmerja. Zanjo je bilo to izredno težko, saj je bila ločitev od Clinta najhujša stvar v 48 letih njenega življenja.

"Klišejsko je to reči, a to je absolutno najhujša stvar, ki sem jo doživela. Clint ni naredil veliko. Ljudje okoli njega so naredili stvari, ki so me odpeljale proč od njega. On pa je verjetno najprijaznejši fant, ki sem ga kdaj spoznala," je rekla Dina in zatrdila, da je kljub vsemu ponosna na to, da je bila poročena z dobrim človekom.

Spoznala sta se leta 1992

Dina in Clint sta se spoznala leta 1992, ko ga je Dina kot televizijska novinarka prosila za intervju. Clint je zatrjeval, da je bila že ob prvem srečanju kemija med njima tako močna, da se je obnašal kot najstnik: "Dina mi je spremenila življenje. Ko sem jo zagledal, sem vedel, da sem že od nekdaj čakal prav njo."

Poročila sta se po štirih letih razmerja, 31. marca 1996, in sicer v Las Vegasu, 12. decembra istega leta pa se jima je rodila hčerka Morgan. Clint je govoril, da je srečen, ker je Dina v njegovo življenje vstopila ob pravem času in ker se v njej skriva neverjetna sposobnost, da zbere ljudi okoli sebe. Dina se je namreč odlično razumela z vsemi njegovimi otroki in nekdanjimi partnericami, blizu si je bila tudi z njegovo mamo, ki je umrla pred sedmimi leti.

"Življenje nikoli ne gre po načrtu. Mojega sta vodili kariera in usoda. Veliko sem bil po svetu in nisem bil vedno dober fant, kakršen bi lahko bil. Nikoli pa nisem zbežal od članov svoje družine. Še vedno sem del njihovega življenja. Moja žena je čudovita z mojo nekdanjo ženo in drugimi partnericami, s katerimi imam otroke. Blagoslovljen moški sem," je bil zadovoljen igralec:

"Končno sem našel osebo, s katero se počutim popolnoma sproščenega. To je tisti preprosti, prijetni občutek, ki ga dobiš, ko se s pijačo v roki usedeš na kavč, se ozreš naokoli ter vidiš ženo in hčerko." Čeprav se je po vseh teh besedah zdelo, da gre za enega od najsrečnejših parov v Hollywoodu, je imela usoda z njima na žalost drugačne načrte.

Tim Jeras za revijo Nova