Nekateri so za, drugi proti

Ko gre za spletno družabno mrežo Twitter, sta se v Hollywoodu nekako izoblikovali dve fronti.

7. 10. 2009

Nekatere zvezde, kot sta Demi Moore in Paris Hilton, naravnost obožujejo to, da se predstavljajo na internetu. Zvezdnikom, med katerimi sta tudi igralca George Clooney in Bruce Willis, pa Twitter ni niti najmanj všeč.

Nekateri so zelo aktivni

Paris Hilton na Twitterju opisuje svoj dopust, Kim Kardashian prek Twitterja na ogled postavlja svoje telo, Nicole Richie pa svojim oboževalcem razlaga, kako zelo srečna je ob rojstvu sinčka Sparrowa ali vrabca po naše. Raper Chris Brown gre še korak naprej in svetu sporoča, da nasilje ni rešitev, ter s tem svoji nekdanji punci Rihanni pošilja prikrita sporočilca, kako zelo mu je žal, da jo je pretepel.

Skoraj vsi zvezdniki uporabljajo internet, da svoje misli delijo z množicami.

Twitter, Facebook in MySpace so le nekatere izmed možnosti, s katerimi tržijo sebe.

Demi za, Bruce proti

Dva, ki še posebno obvladata internet in vse, kar je povezano z njim, sta zakonca Demi Moore in Ashton Kutcher. Zahvaljujoč Twitterju, zdaj vsak dobro ve, kako močno se ljubita in kje se kdo v določenem trenutku nahaja.

Da obstaja še nekaj zvezdnikov, ki o socialnem medmrežju nimajo ravno dobrega mnenja, je skoraj presenetljivo. Da je eden od teh zvezdnikov tudi Bruce Willis, nekdanji mož zaprisežene zagovornice Twitterja in profesionalke na tem področju, pa je še toliko bolj presenetljivo. V intervjuju ob hollywoodski premieri njegovega novega filma Surrogates je Bruce jasno in glasno povedal, da trženje samega sebe prek interneta ni zanj. Na novinarjevo vprašanje, ali bo tudi on v bližnji prihodnosti postal član med zvezdniki najbolj priljubljenega internetnega foruma, je odgovoril: ''To je več kot vprašljivo. Sploh se ne bi mogel več prenašati, če bi začel uporabljati Twitter. To vodi v blaznost!''

Raje rektalni pregled kot Facebook

Med frontama na področju Twitterja se je razvnel pravi boj, saj so tudi nekateri drugi zvezdniki podobnega mnenja kot Bruce. Zvezdniško podporo pri svojih nazorih je dobil od nikogar drugega kot od Georgea Clooneyja! Ta je pri izbiri besed še bolj drastičen:

"Raje bi se na televiziji v živo podvrgel rektalnemu pregledu, ki bi ga opravljal tip s hladnimi rokami, kot da bi si na Facebooku ustvaril svoj profil!"

Jason Reitman, režiser filma Up In The Air, v katerem igra Clooney, se z zvezdnikom strinja in meni, da igralcem zasebnega življenja, ki je že tako in tako pod budnim očesom javnosti, res ne bi bilo treba predstavljati še na spletu.

"Kot igralec se do neke določene stopnje odpoveš svojemu življenju, a ne v tolikšni meri. Ne govorim o rdeči preprogi. Po rdeči preprogi se sprehodiš, da te fotografirajo. Toda ta meja, do katere morajo igralci skrivati svoje življenje oziroma do katere se morajo odpovedati svojemu življenju, je neprimerna. To je napačno!"

Zac noče deliti zasebnosti z oboževalci

Lahko bi rekli, da takšen odnos in takšne izjave prihajajo od starejše generacije. Konec koncev Bruce Willis, George Clooney in njuni somišljeniki niso odraščali z internetno generacijo.

Ravno zato je še toliko bolj presenetljivo, da se celo mladi igralec, kot je na primer Zac Efron, ki je z razvijajočo se računalniško tehnologijo odraščal, otepa tega trenda. Tudi on si noče ustvariti svojega profila na MySpaceu, Twi­tterju ali Facebooku. Po poročanju ameriških medijev preprosto noče pisati zasebnih sporočil svojim oboževalcem.

"Zdi se mi pomembno, da ljudje ne vedo, kje sem in kaj počnem," pravi 21-letnik.

Tipičnim sporočilom na Twitterju pa se le nasmeji:

"Sem na stranišču, še vedno sem na stranišču, vzel sem toaletni papir, še vedno sem na stranišču … Vedno znova bereš ene in iste dolgočasne reči."

'Pofočkali' so ga drugi

Ker se Zac noče predstavljati na spletu, to namesto njega počnejo drugi. Kljub njegovemu odporu do Twitterja, Facebooka in MySpacea ga je namreč mogoče najti prav na teh straneh. Očitno so vsaj njegovi menedžerji sprevideli, da predvsem mladi najstniški idoli ne bi bili niti pol tako uspešni brez internetnih forumov.

Pri Bruceu in Georgeu pa je položaj seveda povsem drugačen. Kot uveljavljena moška sta namreč 'kul' tudi brez Twitterja, Facebooka in MySpacea. Morda sta 'kul' ravno zato, ker kot ena redkih nista za te stvari.

Vir: Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri