Neil Patrick Harris: Veliki ženskar se je poročil z moškim!

Neil Patrick Harris, zvezdnik serije Kako sem spoznal vajino mamo, in njegov srčni izbranec David Burtka sta uživala na dopustu v St. Tropezu, kjer sta se družila z družino glasbenika Eltona Johna. Dopustniški čas pa sta izkoristila tudi za poroko!

30. 8. 2013

Karkoli počneta in kjerkoli sta, Neil Patrick Harris in David Burtka s seboj vedno vzameta triletna dvojčka, Harper in Gideona, ki zavzemata prvo mesto na njuni prioritetni lestvici.

Dopustniški čas že tradicionalno preživljata v mondenem St. Tropezu, kjer na luksuzni jahti uživata v družbi Eltona Johna in njegovega partnerja Davida Furnisha. Res pa je, da so Eltonu pred kratkim operirali slepič, zato z druščino ni preživel vsega dopusta, a zahvaljujoč hitremu okrevanju in dobremu počutju se mu je z manjšo zamudo vendarle uspelo pridružiti prijateljem. Njegova 'boljša polovica' David tako in tako pogosto poudarja, da mu ni težko prevzeti družinskih odgovornosti na račun prenatrpanega Eltonovega urnika. In tako je – medtem ko je glasbenik okreval po rutinski operaciji – David pazil na dveletnega Zacharyja in sedemmesečnega Elijaha. Odlična družba malčkoma sta – kot pravi Neil – prav njegova dvojčka, ki sta ju z Davidom v želji, da bi bila modno usklajena, oblekla v črtasti majici, da sta bila videti kot prava mornarja.

Ponosen, da živi s fantom

Slavnemu igralcu in njegovemu partnerju je dvojčka povila nadomestna mati, parček pa je bil pred njunim rojstvom zelo vzhičen. Neil je na Twitterju napisal, da upa, da bodo mediji spoštovali njuno zasebnost in da bodo obzirni, ko bo šlo za otroka, saj imata z njima polne roke dela. O njegovem dolgoletnem partnerju Burtki ni znanega kaj dosti, razen tega, da je gostoval v eni od epizod popularne serije Kako sem spoznal vajino mamo. Prav takrat se je začelo šušljati, da je vlogo dobil zahvaljujoč razmerju z enim od glavnih igralcev. Hitro se je izkazalo, da je dejansko v zvezi z Neilom, ki je kmalu po tem javno razkril, da ima raje moške.

"Javnost je bila vedno čudovita do mene. Do leta 2006 sem lahko živel precej normalno življenje. Naknadno pa so se vendarle pojavile špekulacije o mojem zasebnem življenju. Zato sem, namesto da bi ignoriral tiste, ki objavljajo svoja mnenja, ne da bi prej stopili v stik z mano, srečen, da lahko zanikam vse trače in izjavim, da sem ponosen, da živim s fantom, ki ga imam rad, in da imam prekrasna mulca," je bil iskren Neil, ki se zavzema za uzakonitev homoseksualnih partnerskih zvez.

Najprej zaroka, nato poroka

"Zapleteno je. David me je pred več kot petimi leti zaprosil tam, kjer sva se spoznala. Pozneje sem na valentinovo jaz zaprosil njega. Po tem, ko je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo istospolni zakoni v New Yorku postali legalni, se mi je zazdelo, da bi bilo prav, da bi podprl istospolne zakone, zato sem na Twitterju napisal, da bi se bilo lepo nekega dne poročiti," je pred časom povedal Neil in dodal, da je končno prišel čas, da z Davidom okronata svojo zvezo.

"Nisva se želela poročiti takoj, nisva hotela medijskega cirkusa," je še pojasnil simpatični 40-letni igralec, ki se je pred kratkim končno poročil s svojim 38-letnim življenjskim sopotnikom. Na intimni svečanosti so bili navzoči le sorodniki in najožji prijatelji, novopečena zakonca pa nista hotela izdati, kje sta si dahnila usodni da.

Mamila mu niso tuja

Neil, ki je zaslovel že kot otrok, v seriji Kako sem spoznal vajino mamo igra velikega šarmerja in ženskarja Barneyja Stinsona, v zasebnem življenju pa je aktivist in ponosni homoseksualec, ki se bori za pravice gejevskih parov, med drugim tudi za njihovo posvajanje. Kariero je začel skromno, v humoristični seriji Doogie Howser, M. D., v kateri je igral vlogo mladega obetavnega družinskega zdravnika, ki mu je prinesla nominacijo za zlati globus. Kot najstnik je bil precej divji in pozneje je priznal, da je nekoč poskusil tudi halucinogena mamila.

"Zabaval sem se. Poskusil sem LSD. Toda mislim, da so mi podtaknili nekaj, kar ni bilo dovolj močno, zato to doživetje ni bilo to, kar bi – predpostavljam – moralo biti. Spominjam se, da sem ležal zunaj, na livadi v Mehiki, kjer se je vse dogajalo. Tam je bilo drevo, ki je bilo videti, kot bi z vej visele žabe," je zvezdnik iskreno opisal svojo izkušnjo. Velika prelomnica v njegovi karieri se je zgodila leta 2005, ko je dobil vlogo v že večkrat omenjeni seriji, v kateri je še danes eden od petih glavnih igralcev. Vloga mu je med drugim prinesla tudi tri nominacije za emmyja. Neil, ki ima skoraj v vsaki epizodi serije novo dekle, je nekoč izjavil:

"V mladosti sem imel punco, celo več sem jih imel, zato je poljubljanje s puncami na snemanju zame povsem naravno."

Sicer pa ga že od nekdaj zanimajo čarovniški triki in ta svoj talent pogosto uporablja tudi v seriji. V ZDA trenutno predvajajo deveto sezono serije, glede na odlično gledanost tudi po desetletju druženja s slavno peterico, pa bodo najverjetneje posneli tudi deseto.