'Ne bom umrla za rakom na prsih!'

Da je Christina Applegate lepa, vedo vsi, da pa je tudi osebnostno zelo močna ženska vedo tisti, ki vedo za njeno veliko življenjsko preizkušnjo.

12. 9. 2008

Vloga ne ravno najbolj pametne blondinke Kelly Bundy z globokim dekoltejem in majico, ki razkriva trebušček, v priljubljeni ameriški humoristični seriji Družina za umret je poskrbela za njeno mednarodno prepoznavnost.

Na žalost pa se je z njo poigrala ironija usode in 36-letna igralka Christina Applegate se je morala ločiti ravno od tega, kar je bilo nekoč njen največji kapital – svojih prsi. Ko so ji v začetku avgusta postavili diagnozo ‘rak na prsih’, so ji morali namreč amputirati obe dojki!

Radikalen rez

“Rak se ni razširil naprej. Vse jim je uspelo odstraniti in prav gotovo ne bom umrla za rakom na prsih,” je tri tedne po operaciji Christina naznanila v intervjuju v nekem televi­zijskem šovu.

Čeprav so možje v belem rakave celice zaznali le v eni dojki in je bila bolezen še v zgodnjem stadiju, se je zvezdnica iz previdnosti odločila za amputacijo obeh dojk. Kot razlog za ta radikalen ukrep je navedla primer svoje 67-letne mame, ki se je več let borila z rakom na prsih.

“Ne ljubi se mi na vsake štiri mesece hoditi k zdravnikom, da bi me testirali in pregledovali. Preprosto sem se hotela znebiti vsega skupaj,” pojasnjuje Christina, ki si namerava v naslednjih osmih mesecih s plastičnimi operacijami spet povrniti prsi.

Ne glede na vse pa bo - po trditvah njene predstavnice - že ta mesec snemala nadaljevanja humoristične serije Samantha who?.

Ni izgubila humorja

Simpatična svetlolaska očitno prenese marsikaj. V začetku julija je v svojem stanovanju v Los Angelesu umrl njen 26-letni fant Lee Grivas. Menda je Christina svojemu takrat že bivšemu fantu, odvisnemu od mamil, nameravala dati še zadnjo možnost, a le pod pogojem, da se ozdravi odvisnosti. Šušlja se, da je deskar umrl zaradi prevelikega odmerka mamil prav zato, ker si je hotel še zadnjič dati duška, potem pa je nameraval oditi na zdravljenje.

Ko je Christina komajda nekako premagala šok ob njegovi nenadni smrti, je prejela grozovito diagnozo svojega ginekologa – rak na prsih! Imela pa je srečo v nesreči, saj so zahrbtno bolezen odkrili v zgod­njem stadiju. Da so jo odkrili zgodaj, pa še zdaleč ni naključje. Odkar je zvezdnica doživljala krčevit boj svoje matere z rakom na prsih, je namreč redno hodila na preventivne preglede. In ravno zato se je tudi tako hitro odločila, da ji takoj amputirajo obe dojki.

Vse skupaj pa prenaša s humorjem: “Kljub vsemu bom imela pri 90 letih še vedno zravnane in napete prsi.”

Vir: Lea