Natalija Šaver: S klavirjem v srcu na pot po svetu

Družinsko izročilo nadarjenosti in trdna volja - to je podpis klaviaturistke Natalije Šaver, ki jo boste spoznali. Dolgolasa, vesela, nasmejana, strastna ljubiteljica glasbe, življenja je nadarjena pianistka, ki želi nekoč kraljevati na lestvicah elektronske glasbe.

Natalija Šaver (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
12. 5. 2013

Začelo se je, ko je bila Natalija še dekletce in je v dar od očeta prejela koncertni klavirček igračo.

"Tako sem bila navdušena nad njim, da sem ga po nekaj dneh tudi polomila. Verjetno tudi zato, ker je bil iz plastike, jaz pa preveč navdušena nad svojimi prvimi poizkusi igranja. Pravi klavir sem spoznala pri petih letih in se zaljubila v glasbo. To je bila ljubezen na prvo noto," se spominja.

Kot pianistko jo je zagotovo najbolj zaznamoval študij v Ljubljani s svetovno priznano pianistko in odlično profesorico Dubravko Tomšič - Srebotnjak, sledilo je življenje med New Yorkom in Slovenijo ter življenje v Mehiki po zaključenem magisteriju.

Živi za trenutke, polne strasti

"To so bile zelo pomembne izkušnje, iz katerih sem se ogromno naučila, ne samo v glasbenem, ampak tudi v življenjskem smislu. Kot zadnje pa sem še vedno najbolj pod vplivom Los Angelesa, od koder sem se vrnila pred dobrima dvema mesecema," pravi Natalija, ki ima natančno izdelano pot do Natalije, kakršna želi nekoč biti.

"Živim za trenutke, polne strasti, ki se jih vedno spominjam z veseljem. Zelo veliko mi pomenijo malenkosti, ki mi spremenijo dan, in moja dejanja, ki nekomu spremenijo dan. Vsak dan poskušam navdihovati sebe in druge, rada se naučim nekaj novega, saj je to tista sila, ki me poganja, da sem pripravljena na nove izzive, ki mi prihajajo naproti.

Pravijo, da imam privlačno energijo, zato je nekaj najlepšega to širiti med ljudi, saj tako tudi oni lahko občutijo moje vibracije. Črpam jih iz vseh lepih stvari, ki se mi dogajajo. Vsak dan sem hvaležna za vse krasne ljudi, ki jih srečujem, za zanimive pogovore, za majhne pozornosti, za občutek, da si nekaj vreden, da te imajo ljudje radi, da te bodo poiskali, ker jim nekaj pomeniš, ker vedo, da jim boš nekaj lepega podaril, pa čeprav je to le nasmeh.

Vse te maj­hne stvari me vedno napolnijo z energijo. Poleg vsega tega pa je tukaj seveda glasba. Glasba je življenje, glasba je ljubezen. Mislim, da je pri moji glasbi skrivnost v majhnih stvareh, ki se mi dogajajo, ki pa imajo ogromen pomen zame in ki me oblikujejo kot človeka ter posledično kot nekoga, ki želi to svojo pridobljeno energijo, ideje predati vsem, da bi tudi oni doživeli vse te občutke," razlaga polna pozitivne energije.

Čez pet let pa se vidi kot uspešna umetnica na odrih, ob klavirju in mikrofonu ter s skupino odličnih drugih umetnikov, s katerimi nastopa  po različnih odrih in festivalih v Evropi in Ameriki. Poleg tega se vidi tudi na pomembnejših lestvicah elektronske glasbe, saj od leta 2012 deluje še kot producentka elektronike, ima pa tudi klavirsko šolo.

Vzorniki: Od Steva Jobsa do Roberta Begninija

"Spoštujem in cenim vse tiste, ki v svojem življenju stremijo za visokimi cilji in gredo prek vseh ovir, ki jih srečujejo na poti do uspeha," pravi Natalija. Zato ima kar precej vzornikov, ki prihajajo iz različnih zgodovinskih obdobij.

Njeni vzorniki so tako Napoleon Hill, Brian Tracy, Jim Rohn, Tony Robbins, Tim Ferriss, Steve Jobs, Muhhamad Ali, Arnold Schwarzenegger, Ivo Pogorelič, Hans Zimmer, Armin van Burren, Madonna, Tiziano Ferro, Lucio Dalla, Paulo Coelho, Salvador Dali' in Roberto Begnini.

Andreja Freyer za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri