Nasilni boksarski šampion Floyd Mayweather mlajši

Shantel Jackson, nekdanja zaročenka Floyda Mayweatherja mlajšega, je na okrožnem sodišču v Los Angelesu vložila tožbo proti temu slovitemu boksarskemu prvaku. V njej zahteva odškodnino zaradi fizičnih in psihičnih zlorab, podrobnosti tožbe pa počasi curljajo v javnost.

Floyd Mayweather in Shantel Jackson (foto: Splash News) Splash News
23. 9. 2014

Devetindvajsetletna Shantel Jackson v tožbi trdi, da jo je njen nekdanji zaročenec, 37-letni boksarski šampion Floyd Mayweather mlajši, pretepal in večkrat ranil tako v fizičnem kot čustvenem smislu. Navaja, da jo je med enim od pogostih srditih prepirov davil in ji zvijal roki, med nekim drugim pa je celo izvlekel pištolo, jo uperil vanjo in grozil, da jo bo ubil.

Shantel je v razmerju z nasilnim športnikom očitno doživljala prave nočne more, saj trdi, da jo je Floyd kot ujetnico zadrževal v njegovi razkošni vili v Las Vegasu, ji grozil, da bo objavil njene gole fotografije, ki jih je posnel, ko je spala, in ji ukradel predmete, vredne na tisoče dolarjev. Ob vsem tem jo je pogosto žalil, zmerjal s pokvarjenko in kurbo in ji govoril: "Brez mene si nič, jaz sem te ustvaril!"

Shantel za telesne poškodbe, napad, klevetanje in čustveno vznemirjanje zahteva za zdaj še neznano višino odškodnine, zastopa pa jo slovita odvetnica Gloria Allred, znana po podobnih, kontroverznih primerih, v katere so bili vpleteni zvezdniki.

Shantel je slavnega boksarja spoznala leta 2006, ko je kot hostesa delala v Atlanti. Fizična privlačnost med njima je po hitrem postopku prerasla v resno razmerje in Floyd jo je povabil, da pride živet k njemu v Las Vegas. Na začetku razmerja jo je pogosto zasipal z darili, med drugim ji je podaril 17-karatni diamant, vreden kar 2,5 milijona dolarjev, več kot 100 torbic s podpisi svetovno znanih modnih oblikovalcev in gore dizajnerskih oblačil. Njegovo premoženje ocenjujejo na približno 300 milijonov ameriških zelencev, če bo Shantel dobila tožbo, pa se utegne zgoditi, da bo ostal brez večjega dela tega bogastva.

Tim Jeras za revijo Nova