Naomi Campbell ne ve, ali je oče še živ ...

Naomi Campbell je pred kratkim priznala, da se ji niti sanja ne, ali je njen oče sploh še živ ali ne. Njo in njeno mamo Valerie je namreč zapustil, ko je bila še dojenček, in z njim pozneje nista imeli nobenih stikov.

18. 2. 2011

Črna panterica, kakor imenujejo lepo manekenko, pravi, da svojega očeta ni nikoli spoznala. Njegovo ime je sicer zapisano v njenem rojstnem listu, kar pa je tudi vse. Nikoli ga ne namerava iskati. Če ne zaradi drugega, zaradi spoštovanja do mame. Valerie jo je rodila, ko je imela 18 let, in jo sama vzgajala. “Priznam, da sem v nekem obdobju razmišljala o tem, da bi očeta poiskala, a sem misel zavrgla. Nisem hotela prizadeti mame, ki ji v življenju ni bilo lahko postlano. Tako sedaj ne vem niti tega, ali je še živ ali ne,” pravi lepa 40-letnica.

Čeprav ni imela očeta, je imela Naomi v danih razmerah srečno otroštvo.

“Že pri treh letih sem vedela, da želim postati zabavljačka. Moja glavna motivacija, da se vpišem na prestižno šolo Italia Conti, je bila mamina obljuba, da mi bo kupila novo punčko. Morala sem na avdicijo, kjer je bilo 500 otrok. In mama je rekla, da če mi uspe, mi bo kupila punčko Sindi, ki sem si jo tako zelo želela.”

Naomi je rojena v znamenju dvojčka, ta dvojnost pa se kaže tudi v njeni večplastni osebnosti.

Njeno drugo, bolj bojevito plat so občutili številni, od ljubimcev do njenih osebnih asistentk, zaradi katere se je tudi že zagovarjala na sodišču, ko so jo obsodili nasilja. Kot kameleon se lahko iz skrivnostne in prefinjene primadone elegantno prelevi v poredno deklico, ki se potepa po mestu, ali pa iz uspešne poslovne ženske v strastno zagovornico za bolj pravičen svet. Naomi je že od nekdaj namreč predana dobrodelnim namenom; sodeluje s številnimi organizacijami, kot so Unesco, Dalai Lama in fundacija Fidel Castro za pomoč otrokom, najbolj pa ji je pri srcu fundacija za pomoč otrokom Nelson Mandela.

“V življenju sem imela precej sreče in čutim, da je moja dolžnost, da poskušam pomagati tistim, ki je niso imeli,” pravi Naomi.

“Zahvaljujoč svojemu delu sem lahko obiskala čudovite kraje po vsem svetu, vendar sem pri tem odkrila tudi žalostno plat življenja v revnih deželah. Spoznala sem, da lahko s svojo priljubljenostjo pomagam revnim in v prihodnosti si želim več časa posvetiti družbenim težavam.” Čeprav zaradi kariere potuje po vsem svetu, ima stalno prebivališče še vedno v New Yorku, kjer je tudi sedež njenega uspešnega podjetja NC Connect.

Uspeh po naključju

Naomi na kratko

Naomi Campbell se je rodila 22. maja 1970 v Londonu v četrti Streatham. Vzgojila jo je mama Valerie, ki je v Anglijo prišla z Jamajke in je tudi sama izjemno čedna ženska. Naomi je kariero začela že pri sedmih letih, ko je s skupino učencev nastopila v videospotu Boba Marleyja Is this love? Svet mode pa jo je odkril pri 15 letih, ko jo je med sprehodom po Covent Gardnu ustavila modna agentka. Leta 1986, pri 16 letih, je bila že na naslovnici revije Elle. Zvezda je bila rojena.

“Ni potrebno, da je moj moški bogat!”

MIKE TYSON

V 80. letih se je Naomi videvala z Mikom Tysonom (44), ki pa jo je zelo razočaral, saj ji ni bil najbolj zvest. Varal jo je s pevko Robin Givens in eno izmed miss Amerike.

ROBERT DE NIRO

Znano je, da je igralec Robert De Niro (68) navdušen nad črnkami, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj mu bo padla v oko Naomi. No, njuna zveza ni trajala dolgo.

ADAM CLAYTON

Basist skupine U2, Adam Clayton (51), je prišel nekoliko dlje, saj sta bila z Naomi celo zaročena. A očitno njuna ljubezen ni bila dovolj močna, da bi do poroke tudi prišlo.

USHER

Očitno ima tik na glasbenike, saj se je v vrsti njenih ljubezni znašel tudi eden najboljših raperjev na svetu Usher (33).

FLAVIO BRIATORE

Nekoliko starejši, a šarmantni funkcionar formule 1 Flavio Briatore (61) je tudi eden v vrsti njenih ljubimcev. Njuna zveza je bila burna, strastna, a ne prav dolga.

VLADISLAV DORONIN
Poleti 2008 je Naomi priznala, da je zaljubljena v ruskega  milijarderja Vladislava Doronina (48). Zagotavlja, da je šlo za ljubezen na prvi pogled. Spoznala sta se na filmskem festivalu v Cann­esu in njuna ljubezen traja še danes.

Za revijo Story napisala Sandra Bratuša