Največja zaslužkarica med glasbeniki je Madonna

Kraljica popa Madonna je od junija 2012 do maja 2013 zaslužila vrtoglavih 125 milijonov dolarjev, kar je dovolj, da je na lestvici najbolje plačanih glasbenikov na svetu, ki jo je sestavila slovita revija Forbes, zasedla prestol.

Madonna (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2013

Madonna se je na prvem mestu te prestižne lestvice znašla predvsem zahvaljujoč svoji uspešni turneji MDNA, zanemarljivi pa seveda niso niti njeni številni poslovni podvigi, med njimi liniji oblačil in parfumov.

Na drugem mestu je 27-letna kontroverzna pevka Lady Gaga, ki je v istem obdobju zaslužila 80 milijonov ameriških zelencev. Tudi v njenem primeru največji del zaslužka pripisujejo turneji, in to čeprav jo je morala zaradi poškodbe kolka predčasno prekiniti.

Tretja je slovita rokovska zasedba Bon Jovi, ki so ji turneja Because We Can: The Tour, koncerti in prodani albumi prinesli 79 milijončkov.

Na četrtem mestu se je znašel kantri pevec Toby Keith, ki se je s turnejo obogatil za 65 milijonov.

Peto mesto je pripadlo rokerjem iz skupine Coldplay, ki se lahko pohvalijo s 64 milijoni zaslužka, šestega pa je z 58 milijoni zavzel Justin Bieber, ki je dodatno zaslužil z modrimi vlaganji v 'startup' podjetja. Kantri zvezdnica Taylor Swift je zaslužila 55 milijonov ameriških zelencev, kar je zadostovalo za sedmo mesto.

Na osmem mestu je s 54 milijoni legendarni glasbenik Elton John, sledita 'izenačena' pop zvezdnica Beyoncé Knowles in legenda kantrija Kenny Chesney, ki sta zaslužila 53 milijonov. Raper in glasbeni mogotec P. Diddy je zaslužil okroglih 50 milijonov dolarjev in zasedel 11. mesto.

Tim Jeras za revijo Nova