Najstniki z največjim zvezdniškim potencialom

Strokovnjaki iz sveta šovbiznisa v anketi revije Forbes vsako leto izberejo 10 najuspešnejših mladih igralcev v holivudu.

28. 3. 2009

Po merilih, kot so priljubljenost, uspeh v blagajnah kinematografov in vpliv na filmsko industrijo, zvezdnike razdelijo od prvega do desetega mesta.

10. Anton Yelchin (20)

Rus, znan predvsem po vlogah v filmu V pajkovi mreži in v televizijski seriji Huff, je ravno še ujel mesto na lestvici najbolj nadarjenih najstniških igralcev na svetu. Kmalu ga bomo lahko gledali v filmu Terminator Salvation.

9. Emma Roberts (18)

Že geni upravičujejo njeno uvrstitev na to lestvico. Nečakinjo slavne Julie Roberts številni poznajo po vlogi v Nickelodeonovi seriji Unfabulous. Bila pa je tudi hčerka ­Johnnyja Deppa v filmu Snif.

8. Keke Palmer (15)

Lauren Keyana 'Keke' Palmer je prvo veliko filmsko vlogo odigrala leta 2004 v komediji Barbershop 2. Od lani pa vsestranska mladenka, ki poleg tega, da igra, rada tudi poje, v seriji True Jackson igra glavno vlogo.

7. Freddie Highmore (17)

Kljub rosni mladosti se Britanec lahko pohvali z dolgim seznamom filmov, ki so bili uspešni v kinodvoranah. Med njimi so V iskanju dežele Nije, Čarli in tovarna čokolade ter Kronike Spiderwick. To pa sploh ni čudno, saj je njegova mama uspešna igralska agentka.

6. Emma Watson (18)

Preboj v svet slavnih ji je uspel z vlogo Hermione Granger v uspešnih filmih o Harryju Potterju. Od leta 2007 je zaščitni obraz kozmetičnega velikana Chanel. Vse to zveni kot dobra odskočna deska za veličastno kariero, ki je že zdaj zelo plodna. Le med junijem 2007 in začetkom leta 2008 naj bi Emma zaslužila štiri milijone evrov.

5. Hayden Panettiere (19)

Ta svetlolaska verjetno ne potrebuje posebne predstavitve. Je redna gostja rdečih preprog, znana pa ni le po vlogi v priljubljeni seriji Heroji, ampak tudi po izrednem občutku za modo.

4. Dakota Fanning (15)

Srhljive skrivalnice, Vojna svetov in Moje ime je Sam so le nekateri filmi, v katerih je deklica nemških korenin blestela ob zvezdnikih, kot sta Sean Penn in Robert De Niro. Kar šestkrat je bila nominirana za nagrado Young Artist Award, ki jo je dvakrat odnesla domov.

3. Abigail Breslin (12)

Že pri treh letih je Newyorčanka stala pred kamero, ko je snemala reklamni spot za Toys'R'Us. Filmski prvenec pa je ob Melu Gibsonu doživela v filmu Znamenja. Leta 2006 je v neodvisnem filmu Naša mala mis igrala sedemletno Olive in bila za vlogo celo nominirana za oskarja v kategoriji najboljše stranske igralke.

2. Miley Cyrus (16)

Ko se je pojavila na avdiciji za glavno vlogo v seriji Hannah Montana, so jo zaradi starosti zavrnili. Leto dni pozneje pa ji je vendarle uspelo prepričati producente Disney Channela in je hkrati posnela še glasbo za omenjeno serijo. Tako serija kot glasba iz serije sta poželi velikanski uspeh. Lani je izdala svoj prvi album, ki se je takoj povzpel na sam vrh ameriških lestvic. Po mnenju revije Forbes je to idealna odskočna deska za kariero, kakršno imata na primer Britney Spears in Justin Timberlake, ki sta prav tako začela pri Disney Channelu.

1. Daniel Radcliffe (19)

Absolutni zmagovalec in najbogatejši angleški najstnik je 'Harry Potter', ki naj bi imel na bančnem računu kar 24 milijonov evrov. Čeprav se za svoj preboj v filmski svet lahko zahvali vlogi malega čarodeja Harryja, je Daniel sposoben odigrati zelo različne vloge. V gledališki predstavi Equus je leta 2007 igral psihično neuravnoveše-nega fanta in kritikom dokazal, da je nadvse nadarjen igralec.

Vir: Lea

www.govori.se