Najpomembneje je biti očka

Kariera je tisto, na kar so osredotočeni mnogi moški. No, kljub temu pa se številni slavni moški strinjajo, da je vloga očeta daleč najlepša vloga na svetu!

23. 2. 2008

Brad Pitt

Kaj je bleščeča kariera in svetovna slava v primerjavi s hišo, polno otroškega smeha? Odgovor na to vprašanje pozna po mnenju mnogih najlepši moški na svetu – Brad Pitt.

Odkar sta svetu razkrila, da sta zaljubljena, imata Brad in Angelina Jolie čedalje več posla in čedalje več otrok. Njuna družina šteje šest članov, lepa Angelina pa je v blaženem stanju! In medtem ko zlobni jeziki govorijo o mnogih prepirih v njunem zakonu, Brad trdi nasprotno: "Angelina je moja ljubezen, moja partnerica in mama mojih otrok. Otroci so fantastični in izredno zabavni. Verjemite mi, Maddox, Zahara, Pax in Shiloh so najbolj zabavni ljudje, kar jih poznam."

Filmski lepotec priznava, da mu starševstvo včasih vzame več časa, kot bi si želel, a se zaveda, da ga otroci potrebujejo 24 ur na dan:

"Biti oče je nekaj, česar se sproti učiš. Pomembno je vedeti, kakšen oče želiš biti in da je očetovstvo nekaj, kar si moraš zaslužiti."

Colin Farrel

Še enemu seksi očetu se je življenje obrnilo na glavo, ko je dobil sina. Colin je od takrat skoraj pozabil na slavo, lepe ženske, nore zabave in razuzdano življenje. Njegov sin je zbolel za redkim angelmanovim sindromom, ki se odraža z zapoznelim razvojem, govornimi omejitvami in napadi, podobnimi epilepsiji. Štiriletni James, ki je zbolel za to redko obliko cerebralne paralize, je središče sveta svojega slavnega očeta. Po tem ko je izvedel za sinovo bolezen, poskuša Colin storiti vse, kar je v njegovi moči, da bi svojemu edincu zagotovil lepo otroštvo.

Irski zapeljivec ve, da sta ljubezen in čas, ki ga preživlja z njim, najlepše, kar mu lahko da.

"Razmišljam kot vsak starš. Naredil bom vse, da mu bom na voljo, ko me bo potreboval, seveda pa se bom tudi umaknil, ko bo hotel kaj storiti sam. Mislim, da to počne vsak dober starš," svoje vzgojne metode pojasnjuje Colin.

John Travolta

John je najprej očka, potem pa filmski zvezdnik. V svoji karieri je posnel ogromno filmov, s svojima otrokoma, sinom Jettom in hčerko Ello, pa najraje gleda film Glej, kdo se oglaša. Šušlja se, da John in njegova soproga, prav tako igralka Kelly Preston, pridno 'delata' novega otročka. Zakaj pa ne, ko pa je John tako dober očka?!

Tudi sam je odraščal v družini s šestimi otroki, zato ni čudno, da je prav otroška energija tisto, kar ga žene naprej.

"Starševstvo je prečudovito. Tvoji otroci rastejo, se spreminjajo in ti stalno ponujajo neke nove ideje," navdušeno zatrjuje igralec.

Naraščaj pa vzgaja tako, kot je vzgojen tudi sam – brez pritiska:

"Otrokom je treba dati prostor, da lahko postanejo tisto, kar želijo. Verjemite, da to deluje bolje kot kakršen koli pritisk."

Chris Rock

Igralec se noro zabava v vsaki filmski vlogi, najbolj pa ga veseli tista najpomembnejša vloga v njegovem življenju – vloga očeta:

"Imam dve hčerki in sodelovanje pri njuni vzgoji me najbolj veseli."

Priznava, da se je malo ustrašil dejstva, da je slaven, ko mu je soproga povedala, da je noseča, saj so ga skrbeli predvsem paparaci, ki spremljajo vsak njegov korak. Bal se je, da z otrokom – če ga ne bo hotel razkazati širnemu svetu – ne bo mogel stopiti niti iz hiše. No, kljub tem bojaznim je zelo hitro postal običajen očka, ki s svojima hčerkama redno hodi v park, kjer se skupaj igrajo.

"Če si zvezda, opravljaš posel, zaradi katerega nimaš veliko skupnega z drugimi ljudmi. No, ko postaneš očka, pa imaš ogromno skupnega z vsemi starši," pojasnjuje Chris.

Bono Vox

Za pevca legendarne skupine U2, ki se s svojimi pesmimi in politično aktivnostjo že več let trudi spremeniti svet, so njegovi štirje otroci, hčerki Jordan in Memphis Eve ter sinova Elijah in John, velika vzpodbuda.

"Otroci so le okrepili mojo željo, da spremenim svet," pravi Bono in dodaja: "Ljudje so mislili, da se bom umiril, ko bom postal oče, a zdaj me nekatere stvari še bolj razjezijo. Ko se vam rodijo otroci, veste, da bi naredili vse, da bi bili varni. To je nevaren občutek, a jaz sem ga pravilno usmeril in postal še bolj politično aktiven."

Matt Damon

Menda precej sramežljivi igralec je oče 20-mesečne hčerkice Isabelle, ki je poleg soproge Luciane najpomembnejša ženska v njegovem življenju. Matt je zelo srečen zaradi svoje vloge očeta ter upa, da bo vedno poznal formulo za to, kako biti dober oče.

"Mislim, da je biti oče največji strah vsakega moškega, a tudi njegov najpomembnejši posel, ki ga mora opraviti brez pretiranih napak," pravi Matt.

Tim McGraw

Kantri zvezdnik ni samo znan in uspešen, ampak se je poročil s prav tako znano in uspešno kantri pevko Faith Hill. S prelepo dolgonogo svetlolasko ima tri deklice, Gracie, Maggie in Audrey, ki so razlog za njegov drugačen pogled na življenje.

Ko je bil samo zvezda, je vso svojo energijo vlagal v delo, ko so na svet prišle njegove tri princeske, pa ga je začelo zanimati vse – politika, mir na svetu, vzgoja in izobraževanje otrok …

"Sanje o slavi porineš v drugi plan, najpomembnejša postane prihodnost otrok," pravi Tim, ki o lepi prihodnosti svojih otrok niti slučajno ne dvomi, saj deklice vzgaja predvsem mama, ki ve, da je družina vedno najpomembnejša.

Vir: Lea