Najpametnejše ženske v Holivudu

Zlobneži radi poudarjajo, da lepota in pamet ne gresta skupaj, a v Holivudu je kar nekaj dam, ki dokazujejo nasprotno.

20. 10. 2007

Res je sicer, da je v šovbiznisu videz nekako bolj pomemben od inteligence in izobrazbe, a morda prav zato veliko ljudi ne ve, da je tudi v svetu blišča in zabave kar nekaj žensk, ki imajo poleg lepote še veliko 'pod streho' in so se izobraževale na najbolj prestižnih fakultetah …

Sharon Stone

Kot igralke je ni treba posebej predstavljati, svetovno znano pa je, da njen inteligencni kolicnik znaša vrtoglavih 154. Pa naj še kdo reče, da blondinke ne morejo biti pametne!

Jennifer Connelly

Igralka, ki se je v otroštvu ukvarjala z manekenstvom, je brez dvoma ena najpametnejših dam v Hollywoodu. Govori tri jezike, iz angleščine pa je celo diplomirala na prestižni fakulteti Yale.

Brooke Shields

Dvainštiridesetletna igralka in nekdanja manekenka je leta 1987 na Princetonu diplomirala iz francoske književnosti.

Elisabeth Shue

Mama treh otrok je zaradi obetavne igralske kariere zapustila Harvard, a je petnajst let pozneje naredila zelo pametno potezo. Vrnila se je na fakulteto in diplomirala.

Alicia Keys

Pevka z božanskim glasom se lahko pohvali z devetimi grammyji in dvajsetimi milijoni prodanih plošc, a to še zdaleč ni vse. Lepotička je namreč prejela nagrado za najboljšega študenta na univerzi Columbia.

Emma Thompson

Ko je 48-letna angleška igralka študirala književnost na Cambridgeu, ni niti v sanjah pomislila, da bo nekoč osvojila dva oskarja.

Kate Beckinsale

Angleška lepotica je diplomirala na Oxfordu in prejela vec študentskih priznanj.

Jodie Foster

Dvakratna oskarjeva nagrajenka ni le študirala na Yalu, ampak je bila celo proglašena za najboljšo študentko svoje generacije.

Jennifer Beals

Lepe ameriške igralke, ki se je v otroštvu ukvarjala z manekenstvom, se spominjamo zlasti po vlogi v nepozabnem filmu Flashdance. Sedaj je Jennifer ponosna mamica dveletne hčerkice in uspešna igralka, ki se lahko pohvali z diplomo prestižne fakultete Yale.

Natalie Portman

Šestindvajsetletna igralka izraelsko-ameriškega rodu obvlada kar pet jezikov, na Harvardu pa je diplomirala iz psihologije.

Rashida Jones

Ameriška igralka, pevka in manekenka si je nekoč silno želela, da bi postala filozofinja, a je namesto tega postala zvezdnica humoristične serije Pisarna, v kateri upodablja Karen Filippelli. Je pa zato diplomirala iz filozofije na prestižnem Harvardu.

Lucy Liu

Zvezdnica, ki se je izkazala v filmu Čarlijevi angelčki, je na University of Michigan študirala kitajski jezik in kulturo. Prav na tej univerzi je odkrila ljubezen do igralstva in leta 1990 tudi uspešno diplomirala.

Meryl Streep

Ena najboljših igralk vseh časov je na Vassar College študirala dramo in leta 1971 diplomirala. To ji očitno ni bilo dovolj, saj se lahko pohvali tudi z diplomo na Yalu.

Vir: Lea