Najlepša ženska na svetu je Lupita Nyong'o

Slovita revija People je objavila lestvico 50 najlepših žensk na svetu za leto 2014. Na prvem mestu se je znašla Lupita Nyong'o, ki si je s fantastično igro v zgodovinski drami 12 let suženj letos prislužila oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi.

V otroštvu je imela povsem drugačno percepcijo lepote. (foto: profimedia) profimedia
28. 4. 2014

Lupiti Nyong'o pa zlati kipec očitno ni dovolj in še kar niza uspehe. Kot najlepša ženska na svetu zdaj krasi tudi naslovnico prestižne revije People, vse skupaj pa je komentirala takole:

"Zelo sem vzhičena zaradi tega. To je zame zelo, zelo velik kompliment. Srečna sem zaradi vseh deklet, ki me bodo imela priložnost videti na njej."

Zvezdnica, ki se je rodila v Mehiki, odraščala pa v Keniji, je imela v otroštvu povsem drugačno percepcijo lepote, zdelo se ji je, da je sama daleč od kakšne lepotice.

"Svetla polt in dolgi ter ravni lasje so bili simboli lepote. Podzavestno začneš te stvari ceniti bolj od tistih, ki jih imaš sam. Toda mama mi je vedno govorila, da sem lepa, prekrasna, zato sem ji nekega dne preprosto začela verjeti," je pojasnila 31-letna lepotica, ki si je v najstniškem obdobju svoje lase prebarvala v skoraj vse barve, le blondinka ni bila nikoli.

Z eksperimentiranjem s pričeskami je šla tako daleč, da se je nekoč celo povsem pobrila. "Bilo je izredno čudno in zelo me je zeblo! Videti je bilo strašno, a samo sebe rada izzivam," je za žensko neobičajno pričesko v smehu komentirala Lupita, ki je s svojim modnim slogom na rdečih preprogah po vsem svetu že zdavnaj navdušila tudi najbolj zagrenjene modne kritike, zato ni čudno, da je podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju s prestižno kozmetično hišo Lancôme.

Deset najlepših po izboru revije People:

1. Lupita Nyong'o

2. Keri Russell

3. Jenna Dewan-Tatum

4. Mindy Kaling

5. Pink

6. Amber Heard

7. Gabrielle Union

8. Molly Sims

9. Stacy Keibler

10. Kerry Washington

Tim Jeras za revijo Nova