Najeta hiša kralja rokenrola je na prodaj

Elvis Presley in njegova soproga Priscilla sta leta 1966 najela hišo v kalifornijskem Palm Springsu, v kateri sta preživela tudi medeni mesec. Lastnik nepremičnine, ki je zdaj na prodaj, je od takrat zbiral vse o kralju rokenrola, zato hiša še najbolj spominja na njegov muzej.

Elvis in Priscilla, ki je danes stara 68 let, sta bila poročena med letoma 1967 in 1973. (foto: revija Lea) revija Lea
9. 5. 2014

"Hiša je kot časovni stroj. Ko sem prvič stopil vanjo, sem bil šokiran. Kar čakal sem, kdaj bo izza vogala prišel Presley," je za medije izjavil navdušeni nepremičninski agent, ki so mu zaupali prodajo te luksuzne hiše.

Zvesti oboževalci Elvisa Presleyja so ob tem na družabnih omrežjih takoj sprožili vročo razpravo, kdo bi utegnil biti srečnež, ki si bo za 9,5 milijona ameriških zelencev lahko privoščil prelepo vilo.

Kralj rokenrola in njegova soproga Priscilla Wagner Presley sta jo najela leta 1966, in sicer da bi v njej preživela medeni mesec, a sta nato v najeti hiši preživela še leto dni. Za hišo s petimi spalnicami in ravno toliko kopalnicami je sloviti glasbenik plačal 21 tisoč dolarjev letne najemnine.

"Par je v hiši živel leto dni, všeč pa jima je bila že pred poroko," je pojasnil agent. Da njegove besede držijo, dokazuje podpisana najemna pogodba, ki jo je Elvis sklenil pred poroko, ki se je zgodila leta 1967 v Las Vegasu in še vedno uokvirjena visi na steni hodnika.

Hiša spominja na Elvisov muzej

Slavna zakonca sta v svojem najetem domovanju, imenovanem House of Tomorrow, organizirala divje zabave ob bazenu, igrala tenis in uživala v romantičnem pogledu na kalifornijsko dolino. Leta 1987 je vilo kupil eden od Elvisovih najbolj gorečih oboževalcev, bostonski inovator M. L. Lewis, ki je zanjo odštel 487.500 dolarjev.

"Prekrasna vila je v popolnem stanju in prepolna raznih podrobnosti, povezanih z Elvisom in njegovim življenjem. V njej lahko najdete fotografije in razne figurice, ki jih je zbiral," je še povedal nepremičninski agent, ki je zelo optimističen. "Prepričani smo, da se bo kljub ceni hitro prodala."

V hiši, ki številne spominja na Elvisov muzej, že dolga leta nihče ne živi. Se pa zato lahko njegovi oboževalci vsak konec tedna za nekaj dolarjev sprehodijo po hiši, v kateri vsako leto 1. maja praznujejo obletnico poroke Elvisa in Priscille. Takrat radovednežem vilo razkazuje Priscillina imitatorka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri