Najdonosnejši filmski pari po Forbesu

Čeprav jima na zasebnem področju ne cvetijo rožice, sta filmska vampirja Robert Pattinson in Kristen Stewart v poslovnem smislu zmagovalna kombinacija. Tako vsaj trdijo pri prestižni reviji Forbes, ki ju je razglasila za najbolj dobičkonosen hollywoodski par na velikem platnu.

31. 1. 2013

Pri sestavljanju najnovejšega seznama so pri Forbesu upoštevali uspeh filmskih parov v ameriških kinematografskih blagajnah v zadnjih treh letih.

Vampirska saga Somrak, v kateri blestita Robert Pattinson in Kristen Stewart, je v tem obdobju zaslužila 1,17 milijarde dolarjev, in to le v Ameriki, svetovni zaslužek pa je verjetno celo dvakrat večji.

Prevara ju je izstrelila na vrh

K njuni kemiji v filmih je zagotovo veliko prispevalo tudi to, da sta parček tudi v zasebnem življenju, afera, povezana z njenim skokom čez plot, pa je poskrbela za še večjo gledanost in zaslužek.

Čeprav sta na filmskem platnu še vedno močno zaljubljena, pa je v resničnem življenju vendarle nekoliko drugače. Robert je Kristen sicer oprostil nezvestobo, a mu je očitno še ni uspelo pozabiti.

Ameriški mediji v zadnjem času namreč poročajo, da jo je zapustil.

Popularnima vampirjema sledita Channing Tatum in Rachel McAdams, ki sta se družila v lanski filmski uspešnici, romantični drami Zaobljuba ljubezni.

Zgodba o ženski, ki po prometni nesreči izgubi del spomina, je zaslužila 125 milijonov ameriških zelencev v ZDA in 71 milijonov v preostalih deželah.

Vpliva tudi seksapil

Channing, ki ga je revija People razglasila za najbolj seksi moškega na planetu, se je na priljubljenem seznamu znašel kar dvakrat. S kolegico Amando Seyfried je namreč zasedel tudi šesto mesto na lestvici najbolj dobičkonosnih romantičnih parov. Njuna vojna romantična drama Samo tebe si želim je v Ameriki zaslužila 80 milijonov, drugje pa 35. Film je nastal po knjigi Nicholasa Sparksa, pisatelja, ki je postal prava zlata jama za hollywoodske romantične zgodbice.

Na tretjem mestu sta se znašla Jennifer Aniston in Adam Sandler z romantično komedijo Moja neprava žena, ki je ameriške kinematografske blagajne napolnila z okroglimi 100 milijoni dolarjev, v preostalih deželah pa je zaslužila 200 milijonov.

Kemija med Sarah Jessico Parker in Chrisom Nothom pa je poskrbela za velik uspeh obeh delov romantične komedije Seks v mestu. Zaradi omenjenega časovnega okvira pa so pri Forbesu upoštevali le zaslužek drugega dela. Ta znaša 200 milijonov dolarjev, kar je dovolj za četrto mesto na Forbesovi lestvici.

Julianne Moore in Steve Carrell sta skupaj zaigrala v komični romantični drami Ta nora ljubezen, ki je samo v ZDA zaslužila 84 milijonov. Leta 2011 sta se v kinih po svetu vrtela dva filma o moško-ženskih odnosih, ki sta temeljila izključno na seksu. Prvi, romantična komedija Gola zabava z Natalie Portman in Ashtonom Kutcherjem v glavnih vlogah, je producentom prinesel 71 milijonov dolarjev, kar je veliko več, kot je zaslužila romantična komedija Prijatelja samo za seks z Milo Kunis in Justinom Timberlakom.

Mlada Miley Cyrus in Liam Hemsworth sta po izredno uspešnem skupnem filmu, mladinski drami Poslednja pesem, ki je prinesla 63 milijonov, ljubezensko srečo našla tudi v zasebnem življenju, pred kratkim sta se celo zaročila. Še en uspešen film, ki temelji na knjigi prej omenjenega Nicholasa Sparksa, pa je romantična drama Talisman, v katerem sta glavna zvezdnika Zac Efron in Taylor Schilling, ki sta poskrbela za zaslužek v višini 60 milijonov.

Dvakrat na lestvici

Na koncu pa se vračamo na začetek, kjer nas čaka Robert Pattinson, ki se je na Forbesovi lestvici znašel dvakrat. Tokrat v kombinaciji z Reese Witherspoon. Čeprav nista dosegla zaslužka Somraka, je drama Voda za slone, ki so jo posneli z 38 milijoni, zaslužila kar 117 milijonov dolarjev.