Najbolj seksi moški je srečno poročen

Ljubezenska zgodba avstralskega igralca in njegove izbranke, ki veljata za enega najbolj usklajenih holivudskih zakoncev, po katerih bi se lahko marsikdo zgledoval.

11. 3. 2009

Hugh Jackman, rojen leta 1968, je na univerzi v Sydneyju diplomiral iz komunikologije in novinarstva, potem pa na umetnostni akademiji študiral še igro. Zaslovel je s filmi X-Man (2000), Kate in Leopold (2001), Operacija mečarica (2001) in Van Helsing (2004), znan pa je po tem, da na snemanjih z njim vedno živi tudi njegova družina.

Daleč od oči, daleč od srca

“To je nujno, če hočeva, da najin zakon in družina sploh preživita. Tudi soproga je igralka in razume, da je odsotnost lahko pogubna, posebej če snemanja trajajo po nekaj mesecev. Zato vselej poskušava biti skupaj in v 12 letih zakona nikoli nisva bila ločena več kot dva tedna.”

Avstralski igralec s čvrstimi trebušnimi mišicami navdušuje milijone žensk, zlasti tiste, ki so ga že videle v romantičnih prizorih z Nicole Kidman v filmu Avstralija.

“Ženske so mi vedno govorile, da jim je všeč moj nasmeh, zadnje čase pa opažam, da jih bolj zanimajo moji ‘radiatorji’,” razkriva Hugh Jackman, ki je lep zgled vsem fantičem, željnim zvezdniške slave. V mladosti so ga namreč zaradi kilave postave in izrazito suhljatih nog klicali Prekla, medtem ko so ga konec minulega leta v tradicionalni anketi ameriške revije People izbrali za najbolj seksi moškega na svetu.

Za svojo postavo gara

Za šarmantni nasmeh se najbrž lahko zahvali genetiki, do popolnosti oblikovane mišice pa niso zrasle po naključju.

Zaradi njih igralec, visok 189 centimetrov, vsako jutro vstane 15 do šestih, teče v telovadnico, trenira 50 minut in teče domov na obilen zajtrk. Ta je hkrati tudi njegov glavni obrok, saj po poldnevu ne uživa ogljikovih hidratov.

Naj zveni še tako grozno, a prav disciplina in nenehna odrekanja so mu pomagali, da je imidž simpatičnega dečka iz sosedstva zamenjal za naslov hollywoodskega simbola seksa. Poleg tega njegove izjave odkrivajo, da je tudi sila romantičen, kar še bolj razvnema domišljijo žensk, ki sanjajo, kako lepo bi se bilo stisniti v njegov mišičasti objem: “Pravi moški zna odpreti svoje srce. Čustva in ranljivost pravzaprav kažejo, kako močan v resnici si.” A v resničnem življenju Hugh Jackman že 13 let objema samo svojo soprogo, avstralsko igralko Deborro-Lee Furness.

Dobra ocena Kidmanove

Spoznala sta se leta 1994 na snemanju televi­zijske serije Correlli, v kateri je bil takrat 26-letni Hugh stranski igralec, Deborra-Lee pa glavna zvezda.

“Bil sem samski in dobro sem se imel. Potem sem spoznal njo in vse se je spremenilo. Takoj sem začutil, da je ona prava ženska zame, in po treh mesecih sem že razmišljal, kako bi jo zaprosil,” pravi Jackman.

V tistem času je spoznal tudi Nicole Kidman:

“Z mojo ženo sta že od nekdaj zelo dobri prijateljici, in ko sva začela hoditi, je Deborra organizirala skupno večerjo, na kateri bi me morala Nicole oceniti, ali sem dovolj dober za njenega fanta. Dekleti sta mislili, da nimam pojma, kaj se dogaja, meni pa je bilo jasno takoj, ko mi je povedala, da gremo na večerjo z Nicole Kidman in Tomom Cruiseom. Zavedal sem se, da bo to najpomembnejši večer v mojem življenju in da lahko ostanem brez punce. Na srečo sem dobil dobro oceno, ne morem pa reči, da sva z Nicole takrat postala prijatelja. To se je zgodilo šele na snemanju filma Avstralija.”

Rad govori o svoji zasebnosti, predvsem o tem, kako srečen je z ženo. Nerad razpravlja le o njeni starosti. Uradno je od njega starejša osem let, medtem ko nekateri trdijo, da je razlika med njima celih 13 let. Kadar ga sprašujejo o tem, ima vselej pripravljen enak odgovor, da leta pač niso pomembna. Za pripombe, da je v ženski svojega življenja pravzaprav iskal in našel zamenjavo za mater, ki jo je vselej pogrešal, mu ni mar.

Hrepenenje po materi

Hugh je najmlajši od petih otrok računovodje in gospodinje, ki sta se v Sydney priselila iz Anglije. Mama je po njegovem rojstvu trpela za hudo poporodno depresijo in končala na psihiatričnem zdravljenju, ko mu je bilo osem mesecev. Ko se je po letu dni vrnila domov, nič več ni bilo kot prej in vsak nov dan je bil le prelaganje tistega, kar se je moralo zgoditi. Mama Grace, ki jo sin opisuje kot ustvarjalno osebo svobodnih nazorov, je zapustila družino in se sama vrnila v domovino. Hugh je bil star osem let.

Življenje v veliki družini in pomanjkanje materinske ljubezni so bili najverjetneje krivi, da je že od prvega dne zakona načrtoval veliko otrok. Ko jima ni uspelo po naravni poti, sta se odločila za umetno oploditev. “Grozno je bilo. Vsak dan sem soprogi dajal injekcije, zaradi katerih so ji podivjali hormoni. To naju je skoraj uničilo, bila sva obsedena s tem procesom in popolnoma sva zanemarila vse drugo,” opisuje dni, ko sta poskušala spočeti otroka. Po dveh spontanih splavih sta obupala. Leta 2000 sta v Ameriki posvojila sina Oscarja, čez pet let pa še hčerko Avo.

Jackman ne skriva, da je družina zanj najpomembnejša, in čeprav je zdaj tudi urad­no najbolj seksi moški, Deborra pravi, da se za podobo grobega moškega skriva romantik, ki doma prepeva balade in peče palačinke za njuna otroka. Skrbno tudi pazi, da se žena ne bi po nepotrebnem žrla zaradi ljubosumja, zato jo predstavi vsaki svoji soigralki.

“Pred snemanjem vselej pripravim večerjo v troje. Ko pridemo do sladice, je moja kolegica že tako navdušena nad Deb, da mene niti ne gleda niti ne sliši več. In po tem seveda ni nikakršne možnosti, da bi se z mano pozneje spustila v romanco,” je razložil zanesljivo taktiko, kako se zaščititi pred hollywoodskim ljubimkanjem.

P.S.

Hugh Jackman in Deborra Lee-Furness

Že vrsto let se govori, da je Hugh gej in da je žena le krinka. Medtem ko se on za taka namigovanja ne meni, njo zelo motijo:

“Kadar ima gledališko predstavo in grem med odmorom na stranišče, poslušam ženske, ki si šepetajo, da je zagotovo gej, ker tako dobro poje in pleše. Včasih kar iz veceja zavpijem: Ni gej. Vam povem, da ni! Potem nastopi tišina in ena od žensk reče: To je najbrž njegova žena."

Vir: Lea

www.govori.se