Najbolj grobe odpovedi na Pro Plusu

Odpoved Bojanu Travnu z mesta urednika oddaje Svet na Kanalu A je dvignila precej prahu.

7. 4. 2010

Pa ne toliko zaradi (ne)upravičenosti, saj je bilo vsakemu gledalcu oddaje jasno, da so ustvarjalci oddaje postavili nove meje informiranja, ampak zaradi samega načina.

A to ni edini kruti primer, kako so se na Pro Plusu znebili svojega človeka, so zapisali v najnovejši Lei.

Več sodnih postopkov

Čeprav so vsa tri leta številni Travnovi podrejeni jamrali o napornem tempu in urednikovi koleričnosti, čeprav je Svet edina televizijska informativna oddaja, proti kateri teče več sodnih postopkov, je dejstvo, da je bila odpoved resnično grda. Ampak daleč od tega, da bi bil to prvi tak primer v podjetju Pro Plus, ki ima v lasti televiziji Pop TV in Kanal A.

Verjetno je najgrši primer hkrati prva pomembnejša odpustitev na Popu.

Niso ga niti obvestili

Morda ste že po­zabili, a na začetku te televizije je bil eden glavnih obrazov tamkajšnje informativne oddaje Sandi Salkič. O tem, kako natanko se je takratni voditelj 24ur seznanil s svojo odpustitvijo, danes obstajata dve različici. Po prvi naj bi o tem, da ga šefi ne marajo več, izvedel iz časopisov, druga verzija pa je še hujša. Menda je voditelj prišel normalno v službo in se že pripravljal na vodenje oddaje. Pri tem menda sploh ni opazil čudnih pogledov. Ko je moral na stranišče, pa mu je sledil kolega, ki naj bi ga menda kar tam obvestil, da je namesto njega v službi že nov voditelj …

Po porodniški dobila namig

Sandijeva kolegica Nataša Pirc Musar si je takrat verjetno mislila, da je kaj takega ne more doleteti, vendar je spoznala drugačno resnico, ko se je vrnila s porodniškega dopusta.

Niso je sicer direktno odpustili, ji je pa direktor informativnega programa povedal, da je ne želi več za voditeljskim pultom.

Nataša je tako zelo na hitro naredila poslovilno zabavo in odšla na Aktivo.

Niso imeli sreče

Zanimivo je, da tudi Travnovi predhodniki v istem terminu na Kanalu A niso imeli sreče. Preden je zasedel uredniško mesto, so odpustili Barbro Drnač. Čeprav so bile že prej govorice, da imajo z njo direktorji težave, so očitno šefi počakali, da je pri Direktu službo izgubil njen partner Bojan Požar, potem pa so se hitro znebili še nje.

Odločitev jo je gotovo presenetila, saj so ji tik pred odpustom dali nove pisarne in celo prebarvali hodnik v pisanih barvah takratne oddaje E+. No, oddajo so ukinili hitreje, kot pa prebelili hodnik …

Hladen tuš po oddaji

Prejšnji ponedeljek je Traven tik pred oddajo dobil obvestilo, naj se pozneje oglasi pri direktorju. Ko je čestital ekipi za še eno uspešno končano oddajo, ga je čakal mrzel tuš.

Predali so mu odpoved.

Pravi šok pa je doživel, ko je trenutek pozneje ugotovil, da so mu že zablokirali računalnik in onemogočili dostop do elektronske pošte.

Šokirani Uroš Slak

Prav ta način naj bi zmotil Uroša Slaka, ki do zdaj očitno ni verjel zgodbicam, ki krožijo po stavbi Pro Plusa v zvezi z nečloveškim ravnanjem ob odpustitvi, ko ljudem takoj onemogočijo prihod v stavbo, kjer so pustili nekaj svojih let, potu in predvsem energije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri